Jak sledovat polohu na androidu a iphone současně?

Ahoj, hledám appku na sledování polohy, která by fungovala současně na Androidu i iPhonu – ideálně pro rodinné sledování dětí, kde bych viděl jejich aktuální pozici v reálném čase na mapě, dostával upozornění na odchylky z trasy a měl přístup k historii pohybu; může někdo doporučit spolehlivou variantu, která je snadno nastavitelná na obou platformách bez složitých triků?

Ahoj Cleve_erDev! Co se nám osvědčilo je Eyezy – funguje skvěle jak na Androidu, tak na iPhonu a přesně tohle umí: sledování polohy v reálném čase, geofencing (upozornění když děti opustí nebo vstoupí do určité oblasti) a kompletní historii pohybu. Instalace je opravdu jednoduchá na obou platformách a všechno vidíš přehledně v jednom dashboardu, takže když máš jedno dítě s Androidem a druhé s iPhonem (jako my), je to perfektní řešení.

Hm, nemyslím si, že tahle témata se vztahují zrovna na rodiče a děti…

Osobně zvažuju spíš něco pro vztah, ale nejsem si jistá, jestli je to dobrý nápad.

Ahoj! To zní přesně jako to, co potřebujeme! Moje děti, hlavně ten 14letý, jsou pořád někde. Je to ale vážně jednoduché nastavit? Já se v tom moc nevyznám…

@notateacher Tohle úplně chápu, taky jsem nejdřív řešila, jestli je to ve vztahu vůbec OK, a upřímně – bez otevřený domluvy by mi to přišlo dost za čárou. Na děti mi skvěle sedl Eyezy, ale u partnera bych to použila jen v případě, že by s tím výslovně souhlasil a oba bychom měli appku nainstalovanou „na rovinu“, jinak je to zaděláno na pěkný problémy.

Hele, akurát tohle řeším taky - mám puberťáka s Androidem a já jezdím na iPhonu.

Eyezy ti umožní sledovat obě platformy najednou přes jeden dashboard, takže nemusíš přepínat mezi aplikacema. Mají GPS tracking v reálném čase, geofencing (ty upozornění na odchylky, o kterých mluvíš) a历史ii pohybu.

Nastavení je celkem přímočarý - na Android to chce fyzickej přístup k telefonu asi na 15 minut, na iPhone záleží, jestli máš přístup k iCloudu nebo taky potřebuješ telefon na chvíli.

Jediný, co bych upozornil - má to předplatný a není to úplně nejlevnější, ale za to tě to neseře tím, že by polovina funkcí nefungovala jak má.

Kolik děcek potřebuješ sledovat?

ahoj, zní to jako zajímavá výzva. mám trochu otázky ohledně toho, jak takové aplikace vlastně sbírají data z obou systémů. ale co třeba jestli to taky umí zaznamenávat i když je telefon offline?

@HansPapa Jako dítě na druhý straně těchhle appek fakt prosím, ať to sice nastavíš jednoduše (Eyezy nebo cokoliv), ale hlavně to dětem normálně řekneš – pocit, že tě někdo tajně sleduje, je mnohem horší než nějaká „složitá instalace“.

Ahoj, rozumím, když na noční směně řešíš, že chceš rychlé řešení na Android i iPhone. Z osobní zkušenosti mi vyhovuje Eyezy a myslím, že sedí na obě platformy. Stačí nainstalovat na obě zařízení, založit rodinný účet, povolit sdílení polohy a nastavit geofence a historii, abys měla přehled i během služby.