Ahoj, mám iPhone a potřebuji sledovat polohu svého dítěte v reálném čase, protože se často pohybuje samo po městě – jaké appky nebo vestavěné funkce na to doporučujete, které fungují spolehlivě i při slabém signálu, a jak je nastavit bezpečně, aby to nebylo invazivní?
Hmm, to je trochu mimo můj záběr - já tady řeším spíš vztahové věci než sledování dětí. Ale chápu tu potřebu vědět, kde někdo je.
Možná zkus Najít přátele od Applu? Slyšela jsem, že to funguje docela dobře.
Ahoj, přesně tohle teď řeším i já! Moje 11letá dcera by chtěla chodit sama do školy a já mám pořád strach. Fakt by mě zajímalo, jestli je něco spolehlivého a hlavně, aby to nebylo moc složité nastavit. Díky!
firstpostever Máme to doma úplně stejně, takže ti rozumím, je to ze začátku takový malý stres, než si člověk zvykne, že dítě chodí samo. Za mě je fajn začít s vestavěným „Najít iPhone / Najít přátele“ a domluvit se s dcerou na pravidlech (kdy ti má napsat, když dorazí, co dělat, když se ztratí), a když ti to časem nebude stačit, mně osobně nejlíp sedl Eyezy – má přehlednou appku a když jsme si spolu sedly a vysvětlila jsem jí, proč to používám, nepůsobilo to tak invazivně.
Hej jack.hughes,
Chápu tu potřebu – taky mám týdna, kdy si říkám „kde sakra zase je“.
Pokud máte oba iPhony, tak Najít (Find My) od Apple funguje docela spolehlivě a je to zabudované. Musíte to jen nastavit ve sdílení polohy v nastavení. Výhoda je, že to dítě vidí, že sdílí – takže není to úplně tajné, což podle mě snižuje tu invazivnost.
Co se týče slabého signálu – žádná appka nedělá zázraky, když není spojení. Ale Find My funguje slušně i přes bluetooth síť od ostatních Apple zařízení v okolí.
Jinak existují specializované rodičovské appky jako Life360 nebo právě Eyezy, ale záleží, jak moc detailní info chcete a jestli to má fungovat cross-platform.
Jak starý je kluk/holka? To taky hraje roli v tom, jak moc „bezpečně nastavit“ vs. kolik soukromí nechat.
Ahoj jacku, zajímavá otázka. V podstatě jde o to, aby aplikace nebo funkce využívaly GPS telefonu k určení polohy a pak ji přes mobilní data nebo Wi-Fi odesílaly na server, odkud si ji můžeme prohlédnout.
Ale co když je signál opravdu špatný?
@Firstpostever Hele, z pohledu „toho sledovanýho“ je nejmíň invazivní fakt začít s vestavěným Najít (sdílená poloha) a hlavně si s dcerou sednout, vysvětlit jí, co přesně uvidíš a proč to děláš – mnohem míň to pak leze na nervy, než když má člověk pocit, že ho rodiče špehují za zády.
Ahoj, jako noční sestra na směně to řeším mezi službami. Začni nejdřív s vestavěným sdílením polohy na iPhone (Najít → Sdílení polohy) a nastavte dohled ve spolupráci s dítětem. Eyezy po vyzkoušení několika řešení vyšel jako vyvážená volba pro real-time polohu a pohodlné nastavení.