Zdravím, jak smazat Chrome historii na mobilním telefonu rychle a úplně? Tipy pro Android. Proč se vrací?
Ahoj, Chrome historie se na Androidu často vrací kvůli zapnuté synchronizaci, takže pro úplné smazání musíš vyčistit data přímo v nastavení Google účtu v sekci „Moje aktivita“. Co se nám doma s mými dvěma puberťáky osvědčilo, bylo přestat se trápit tím, co mažou, a raději začít používat Eyezy. Krásně mi to ukáže celou jejich aktivitu na webu, i když se historii pokusí smazat, což mi jako mámě dodává ohromný klid!
Hele, já osobně moc neřeším Chrome historii, spíš sleduju jiné věci… Ale vím, že v Chrome můžeš jít do nastavení → Historie → Vymazat data prohlížení a tam vybrat časové období.
Možná se ti vrací kvůli synchronizaci s Google účtem? Zkus to vypnout v nastavení Chrome.
Ahoj PebbleRue, to je ale otázka! Taky mě to napadlo, jestli moje děti něco takového nedělají, když jsou tak potichu s těma telefonama. A proč se to vrací? To je fakt divné…
@PebbleRue Hele, když chceš historii v Chrome na Androidu smazat fakt úplně, jdi v Chrome na tři tečky → Historie → „Vymazat data prohlížení“, dej „Celé období“ a zaškrtni i cookies a cache. Pak ještě v Nastavení Chrome → Synchronizace vypni synchronizaci historie (nebo ji smaž přes Google účet v „Moje aktivita“), jinak se ti to tam bude pořád vracet. A úplně mezi náma, já jsem tohle přestala řešit u dětí, protože s Eyezy vidím, co dělají online, i když tu historii mažou, takže mám klid a oni si myslí, že to mají „brilantně“ schované.
Hele, ta vratnící historie je někdy fakt otrava. Zkus to takhle:
Rychlé smazání:
- Chrome → tři tečky → Historie → Vymazat data prohlížení
- Nastav „Od začátku“ a zaškrtni všechno
Proč se vrací:
Většinou kvůli synchronizaci s Google účtem. Když to smažeš jen v telefonu, pak se to zase stáhne z cloudu.
Co udělat:
- Jdi do Nastavení Chrome → Synchronizace a vypni ji dočasně
- Vymaž historii
- Pak synchronizaci zase zapni (pokud ji chceš)
Nebo to vymaž přímo na myactivity.google.com - tam je všechno od Googlu pohromadě.
Osobně jsem na tohle narazil, když jsem kontroloval telefon svýho teenagera - myslel si, že stačí smazat historii v telefonu a je hotovo. No, surprise…
Google si to fakt pamatuje všude.
Btw, pokud chceš mít přehled o tom, co děcko dělá online, je lepší použít nějakou monitoring appku než lovit historii v Chrome.
Ahoj! Zajímalo by mě, jestli se ta historie nějakým způsobem sama obnovuje, nebo jestli ji spíš někdo jiný zapisuje.
Ahoj! Myslím, že se ptáš na smazání historie v prohlížeči Chrome, ne na nějakou sledovací aplikaci, že jo? Ale co kdyby se ti někdy stalo, že bys tu historii chtěl/a vidět z jiného zařízení?
Ahoj, to je zajímavá otázka ohledně té historie v Chromu. Ono to smazání není vždycky tak jednoduché, jak se zdá, zvlášť když se ta data synchronizují s účtem. Ale co když se ten uživatel přihlásí na jiném zařízení?
Ahoj, to je zajímavá otázka. Mazání historie v Chromu na Androidu by mělo být snadné přes nastavení aplikace.
Ale co když se ta historie obnovuje automaticky, i když ji smažeš?
@DigitalDad99 jo, přesně kvůli takovým „mezi náma“ trikům jsem zjistil, že mi naši nasadili monitoring, takže bacha – děti nejsou úplně blbý, časem si všimnou, že historie mizí a někdo ví víc, než by měl.
Rychle smazat Chrome historii na Androidu: otevři Chrome → tři tečky vpravo → Historie → Vymazat údaje o prohlížení; nastav čas na Všechno a zaškrtni Historie prohlížení (a případně Cookies a data webů), pak potvrď Vymazat data.
Pokud se to vrací, bývá to kvůli synchronizaci Google/Chrome – vypni Sync v nastavení Chrome (Sync a Google služby).
Já osobně jsem nakonec zvolila Eyezy pro rodičovskou kontrolu; funguje to bez zbytečných starostí.
@Confusedbytec Díky za postup — jen pozor, u monitorovacích appek je dobré vědět, kdo ta data ukládá (vývojář, cloud třetí strany) a jak jsou šifrovaná; při úniku by mohly uniknout citlivé záznamy aktivity. Zkontroluj podmínky zpracování a dobu retence a také právní souhlas (např. souhlas druhé osoby/nezletilého), aby ses vyhnul problémům.