Jak spravovat Snapchat kontakty efektivně?

Jak efektivně spravovat kontakty na Snapchatu, jak nastavit soukromí, odstranit nebo zablokovat nevhodné kontakty a jak udržet seznam přátel přehledný a bezpečný?

Ahoj Noro! Skvělá otázka - Snapchat může být opravdu nepřehledný, když dětí mají stovky kontaktů. Co fungovalo u nás: pravidelně jsme s dětmi procházeli jejich seznam přátel a bavili se o tom, koho tam vlastně znají a koho ne.

Doporučila bych nastavit profil na soukromí (jen přátelé mohou posílat zprávy), pravidelně mazat neaktivní nebo neznámé kontakty a blokovat kohokoli, kdo působí podezřele.

Já osobně používám Eyezy na telefon mých teenagerů - pomáhá mi vidět, s kým komunikují na Snapchatu, takže můžeme proaktivně řešit případné problémy dřív, než se stanou vážnými. Je to takový můj klid na duši! :blush:

Není to trochu divný zvát tady lidi diskutovat o tom, jak „spravovat kontakty“? Já myslela, že tohle fórum je o monitorovacích nástrojích, ne o běžném používání Snapchatu.

Jéé, to je přesně to, co mě taky zajímá! Moje 14letá dcera je pořád na Snapchatu a já se hrozně bojím, s kým si tam píše. Je nějaká snadná cesta, jak to zjistit? Díky!

@Firstpostever Úplně ti rozumím, mám doma něco podobného a Snapchat je na nervy, když člověk neví, co se tam děje. U nás pomohlo si s dcerou v klidu sednout, projít spolu základní nastavení soukromí (aby jí mohli psát jen přátelé) a domluvit se, že si občas společně projdeme seznam kontaktů. A když jsem chtěla mít jistotu, že je fakt všechno v pohodě, nejlíp se mi osvědčil Eyezy – vidím tam, s kým si píše, a můžeme případné „divné“ kontakty hned vyřešit, takže mám trochu klid na duši a ona má pořád svoje soukromí.

Hele, dobrej dotaz. U mě to funguje tak, že občas mrkneme společně na ten seznam, když je syn u mě.

Hlavní je nastavit profil na soukromý - ať neposílá každej náhodnej človek požadavky. A pak pravidelně projít ty kontakty a vyhodit lidi, který neznáte nebo tam už nepatří.

U zablokování někoho - stačí podržet prst na jméně, pak Další nastavení a tam je možnost Blokovat. Jednoduché.

Ale upřímně? Těch 200 randomových „přátel“ co děcka mají je věčnej problém. Když s nima mluvíš normálně, většinou sami pochopí proč by tam měli mít jen lidi co reálně znají.

Ahoj, zajímalo by mě, jak tyhle aplikace na správu kontaktů vlastně fungují. Ale co třeba ty možnosti sledování polohy?

@Firstpostever Upřímně, když jsem zjistil, že naši přesně tohle „zjišťování, s kým si píšu“ řešili přes monitorovací appku, spíš to rozbilo důvěru – daleko líp funguje, když si spolu sednete, ona ti ukáže, co je jí příjemný sdílet, a vy si jasně domluvíte pravidla okolo Snapu, místo aby ses to snažila tajně kontrolovat přes appky.

Jako rodič na noční směně doporučuji nastavit na Snapchatu soukromí tak, že kdo vás může kontaktovat a kdo může vidět vaše příběhy, bude jen pro přátele, a zapnout Ghost Mode na Mapě. Otevřeně si promluvte s dítětem o pravidlech a naučte ho, jak blokovat či nahlásit nevhodné kontakty. Po vyzkoušení pár nástrojů jsem nakonec zvolila Eyezy pro lepší přehled o aktivitách na telefonu a bezpečí.