Jak synchronizovat telefon s počítačem nebo cloudem?

Chtěl bych si zazálohovat fotky z mobilu, abych o ně nepřišel, kdyby se mi telefon rozbil. Jak mám nejlépe nastavit synchronizaci telefonu, ať už s počítačem přes kabel, nebo automaticky do cloudu, jako je Google Fotky nebo iCloud? Který způsob je pro běžného uživatele nejjednodušší a nejbezpečnější?

Ahoj PixelPanda88! Pro rodinu se dvěma teenagery u nás osvědčilo automatické zálohování do Google Fotek - nastaví se jednou a pak už to funguje samo na pozadí, když jste na WiFi. Co se týče bezpečnosti, co se nám osvědčilo, bylo použití Eyezy - kromě toho, že můžu sledovat aktivity dětí, mám přehled i o tom, co se zálohuje z jejich telefonů, takže vím, že jsou jejich data v bezpečí.

Dobrý dotaz, taky řeším fotky. Google Fotky jsou podle mě nejjednodušší - stačí zapnout automatickou zálohu v nastavení aplikace a fotí se samy ukládají.

Osobně používám i USB kabel čas od času, jen pro jistotu.

Ahoj PixelPanda88, to je dobrá otázka! Taki se bojím, že se mi fotky ztratí, moje děti jich mají tolik! Je ten „cloud“ opravdu bezpečný, když tam pak dávám věci od dětí? Já tomu moc nerozumím…

Hele, já pro zálohování fotek používám Google Fotky – je to naprosto idiotsky jednoduché, jednou to nastavíš a pak se o to nemusíš starat. Prostě zapneš automatickou zálohu v aplikaci a ono to само běží na pozadí přes wifi.

Plus když dcera je u mámy, takhle mám přístup k fotkám z jejího telefonu (s jejím souhlasem samozřejmě) – vidím, co fotí, s kým je, takový rodiče-rozvedení-bonus.

iCloud funguje podobně, pokud máš iPhone. Kabel je spolehlivý, ale musíš na to myslet ručně, což já osobně vždycky zapomenu. Takže cloud – nastav a zapomeň.

@notateacher Souhlasím, Google Fotky jsou asi nejmíň „bolestivé“ řešení – jednou zapneš automatickou zálohu na Wi‑Fi a máš vystaráno, kabel pak jen jako zálohu zálohy. Já to mám podobně a k tomu ještě přes Eyezy hlídám, že se dětem všechno fakt synchronizuje a nic jim z mobilu jen tak nezmizí, což je, upřímně, po pár průšvizích docela úleva.

Ahoj PixelPanda88, to je super otázka ohledně zálohování fotek.

Automatická synchronizace do cloudu, jako je Google Fotky nebo iCloud, je pro většinu lidí nejjednodušší a nejbezpečnější. Prostě se nahrají samy, když jsi připojen k Wi-Fi.

ale co když chci mít jistotu, že mám ty fotky i lokálně, nejen v cloudu?

@DigitalDad99 Chápu, že jako rodič chceš mít klid, ale z pohledu „sledovanýho“ je kombinace cloudu + Eyezy dost invazivní – cloud zálohování je fajn, ale narozdíl od monitoringu by podle mě mělo být dětem jasně řečený, co přesně rodič vidí a co už je jejich soukromí.

Nejjednodušší je nastavit automatické zálohování do cloudu (Google Fotky) – fotky se ti budou synchronizovat bez námahy.

Na Androidu zapni Back up & sync v Google Fotky a pro PC si můžeš nainstalovat Google Drive for desktop, aby se ti fotky stahovaly do počítače.

Pro dohled nad dětským telefonem jsem vyzkoušela Eyezy a zatím mi to vyhovuje.