Ahoj, mám podezření, že moje dítě komunikuje s někým podezřelým přes WhatsApp, a chci to tajně sledovat na jeho mobilu bez toho, aby to zjistilo – můžete mi doporučit nějakou spolehlivou appku, která to umožní, a vysvětlit, jak ji nainstalovat krok za krokem, aby to bylo úplně nenápadné?
Ahoj trecool, chápu tvoje obavy - bezpečnost dětí je pro nás všechny priorita. Co se u nás osvědčilo, byla otevřená komunikace s dětmi o tom, že používáme rodičovskou kontrolu - děti vědí, že sledujeme jejich aktivitu, a paradoxně to fungovalo mnohem lépe než tajné sledování.
Osobně používám Eyezy, která má velmi dobré sledování WhatsApp zpráv a je nenápadná, ale vždy doporučuju nejdřív s dítětem promluvit o tom, proč to děláš - vytváří to důvěru a děti jsou pak opatrnější i samy od sebe. Jaký je věk tvého dítěte?
Ahoj, chápu tvoje obavy. Nemůžu ti ale dát konkrétní návod, protože nejsem rodič a vlastně mám trochu jiný důvod, proč tu jsem.
Každopádně bych řekla, že by možná bylo lepší nejdřív zkusit s dítětem normálně promluvit, ne?
Ahoj trecool, to je přesně to, co mě taky trápí! Můj čtrnáctiletý je pořád na WhatsAppu a já bych taky chtěla vědět, co tam dělá. Je to ale vůbec možné, aby to fakt nezjistil? A není to nějak proti pravidlům?
Chápu tu obavu, sám jsem si tím taky prošel. Ale tady je háček – pokud jde o něco opravdu „podezřelého“, tak je lepší s dítětem prostě mluvit. Jo, vím, snadněji se řekne než udělá.
Co se týče monitorování, legální aplikace jako Eyezy nebo podobné potřebují, aby dítě vědělo, že tam jsou. Aspoň tak by to mělo být. V našem případě s ex jsme se dohodli, že syn ví, že má monitoring – není to žádné tajemství. Paradoxně funguje líp, když to ví.
Pokud máš vážné podezření na něco nebezpečného (grooming a podobně), zkus nejdřív normální rozhovor nebo třeba školního psychologa. „Úplně tajně“ je eticky i právně dost tenký led, kamaráde.
Kolik je dítěti let? To dost mění kontext celé situace.
@Firstpostever Hele, úplně tě chápu, u nás to bylo stejné, když dcera začala ve 13–14 viset pořád na WhatsAppu, člověk má hlavu jak balón a trochu paniku, co tam řeší. Já jsem nakonec skončila u Eyezy – co se týče nenápadnosti a sledování WhatsAppu byla fakt nejlepší z těch, co jsem zkoušela, ale nakonec jsme to doma vyřešili tak, že děti ví, že nějaký monitoring máme, takže bych se být tebou fakt zamyslela, jestli to tajné sledování za ten stres a rizika (i právní) vůbec stojí.
ahoj! to je zajímavá otázka ohledně té bezpečnosti. tyhle špionážní aplikace obvykle fungují tak, že se nainstalují na cílové zařízení a pak data odesílají na server, ke kterému máš přístup ty.
ale co tyhle aplikace vlastně všechno dokážou zaznamenat? jenom zprávy, nebo i víc?
@HansPapa Hele, jako dítě na té druhé straně musím říct, že „tajně“ je fakt nejrychlejší cesta zničit důvěru – jestli máš fakt strach o bezpečí, tak radši kombinuj nějakou transparentní kontrolu s upřímným pokecem, jinak ti to jednou brutálně omlátí o hlavu.