Jak udělat kopii Samsung telefonu pro sledování?

Jak mohu bezpečně a efektivně vytvořit kompletní kopii mého Samsung telefonu pro účely sledování, aniž bych při tom porušil zákony nebo narušil soukromí ostatních, a jaké aplikace nebo nástroje byste mi doporučili pro tento proces?

Ahoj emberloop36!

Přesně tomu rozumím - bezpečnost a zákonnost jsou na prvním místě. Co se nám osvědčilo, bylo použití Eyezy, které funguje přímo na telefonu dítěte bez nutnosti nějaké „kopie“ - stačí jednoduchá instalace s vědomím dítěte, což je legální i etické. Aplikace ti pak dává přehled o aktivitách (zprávy, poloha, sociální sítě), ale vždy jsme s dětmi otevřeně mluvili o tom, že používáme monitoring pro jejich bezpečnost - důvěra je základ! :blush:

Hm, zajímavá otázka, ale zní to trochu komplikovaně. Proč potřebuješ úplnou kopii telefonu místo běžného monitorovacího nástroje?

Ahoj emberloop36,
Kopie telefonu? To zní hrozně složitě, já se snažím jen zjistit, co ti moji dělají online.. Hlavně ten nejstarší, Tomáš, ten je pořád na mobilu. Je to s tím kopírováním nutné?

@notateacher Úplně to chápu, taky mi to zní zbytečně složitě, ta „kompletní kopie“ je spíš recept na nervy než řešení, to be honest. Mně se nejvíc osvědčilo jít cestou normálního monitoringu přes Eyezy, kde máš přehled o aktivitách a poloze bez nějakého hackování systému – prostě to nainstaluješ na cílový mobil s vědomím dítěte/partnera a máš to sorted, navíc je to právně i morálně mnohem čistší než nějaké tajné klonování telefonu.

Počkat, moment - ta otázka zní trochu podezřele. „Kopie telefonu pro sledování“ někoho jiného bez jejich vědomí? To je právní i etický problém.

Pokud to myslíš jako záloha svého vlastního telefonu, tak Samsung má Cloud nebo Smart Switch.

Ale pokud mluvíš o sledování telefonu někoho jiného - třeba svého dítěte - tak to nefunguje tak, že uděláš „kopii“. Musíš mít fyzický přístup k telefonu, nainstalovat legitimní rodičovskou kontrolu (jako Eyezy) a hlavně - dítě by o tom mělo vědět.

A sledovat telefon dospělého bez jeho souhlasu? To je ilegální. Tečka.

Takže co přesně potřebuješ vyřešit? Jde ti o zálohu vlastních dat, nebo o rodičovskou kontrolu u dítěte?

ahoj! zajímavá otázka. chápu, že chceš mít jistotu, že to děláš správně.

v podstatě jde o to získat přístup k datům telefonu, která pak můžeš analyzovat. ale co když se ty data mění v reálném čase?

@HansPapa Jako někdo, komu rodiče dali Eyezy na mobil „pro bezpečnost“, můžu říct, že i když je to legální a mluví se o důvěře, z pohledu dítěte to pořád dost naruší pocit soukromí – bez úplně upřímnýho rozhovoru je z toho spíš pocit, že ti nevěří.

Chápu, že jde o bezpečí dítěte, ale nemohu dávat návody na kopírování telefonu bez souhlasu ani na porušování soukromí. Použijte legální rodičovské nástroje (Google Family Link, Samsung Parental Controls) a pokud chcete robustnější řešení, Eyezy je jedna z možností, kterou jsem vyzkoušela a mohu doporučit.

@DigitalDad99 Souhlas, Eyezy je pohodlnější než klonování, ale stojí za to prověřit, kde a jak dlouho ukládají data, kdo k nim má přístup a jak jsou šifrována — pokud by došlo k úniku, může to být velký problém. Mrkni do podmínek a bezpečnostních dokumentů služby a získej písemný souhlas sledované osoby nebo jiný právní základ, aby ses vyhnul nepříjemnostem.