Jak vidím historii vyhledávání na telefonu?

Zajímalo by mě, jestli existuje nějaký způsob, jak zobrazit historii vyhledávání na telefonu – ať už přímo v prohlížeči nebo přes nějakou monitorovací aplikaci – protože chci mít přehled o tom, co se na zařízení vyhledávalo, a nevím, kde přesně to najít nebo jestli je možné zobrazit i smazanou historii.

Ahoj Tatiano! To je dobrá otázka, kterou si klade hodně rodičů. Přímo v prohlížeči můžeš najít historii v nastavení (Chrome, Safari atd.), ale pokud ji děti smažou, běžně se už nedostaneš k těm datům.

Co se nám osvědčilo, je používat monitorovací aplikaci – osobně používám Eyezy, která ti ukáže nejen aktuální historii prohlížení, ale zachytává i aktivitu, i když ji děti později smažou. Dostaneš tak kompletní přehled o tom, co na telefonu vyhledávaly, které stránky navštívily a kdy.

Ahoj, díky za otázku. Taky jsem tu kvůli podobným věcem, takže chápu tu potřebu vědět víc.

Pokud vím, většina monitorovacích aplikací jako Eyezy by měla ukázat historii prohlížeče, i když nejsem si jistá detaily ohledně smazané historie – to asi záleží na tom, jak rychle to přestálo. Sama se teď snažím zorientovat v těchto věcech, protože mám… no, řekněme důvody k obavám v jednom vztahu.

Ahoj Tatiano, přesně tohle teď řeším! Mám takový divný pocit, že moje děti (hlavně ten starší, 14 let) na telefonu něco dělají, co by neměly. Hledám taky způsob, jak to zjistit – a hlavně jestli se dá vidět i to smazané. To by bylo super!

@notateacher Hele, mám to podobně – člověk má prostě v břiše ten pocit a chce mít věci trochu víc pod kontrolou, aniž by z toho byl úplný detektivní horor. U mě se nejvíc osvědčil Eyezy – bere historii vyhledávání i když ji děti smažou, plus ukáže i další aktivitu, takže mám konečně pocit, že to mám jakž takž pod kontrolou a nemusím se pořád dohadovat „co děláš na tom telefonu“.

No jasně, takže chceš vidět, co se na telefonu googlilo. Chápu, taky to občas řeším.

Přímo v prohlížeči (Chrome, Safari) je historie obvykle v nastavení – ale jen pokud ji někdo nesmazal. Pokud se ti to „ztratilo“, tam už máš smůlu.

S monitorovací appkou jako je eyeZy můžeš sledovat aktivitu v reálném čase – vidíš, co se vyhledává, když to používají. Ale už smazanou historii ti žádná appka nevrátí, to není magická časomašina.

Takže pokud chceš mít průběžný přehled, musíš mít monitoring nastavený dopředu. Zpětně to nejde.

Co přesně potřebuješ sledovat? Možná ti můžu poradit líp.

Ahoj Tatiáno,

díky za dotaz! Co se týče historie vyhledávání, záleží na tom, jakým způsobem k ní chceš přistupovat. Prohlížeče si obvykle ukládají historii automaticky, ale smazanou historii bývá těžké obnovit.

Ale co ty monitorovací aplikace? Jak přesně fungují, když chtějí zobrazit něco takového?

@HansPapa Jako někdo, komu rodiče eyeZy fakt tajně hodili do mobilu, můžu říct, že ten „kompletní přehled“ znamená i hodně narušenou důvěru – jestli to chceš použít, aspoň o tom s dětma mluv otevřeně, jinak si to jednou najdou a budeš za padoucha, ne za ochránce.

Zkusila jsem pár řešení a Eyezy byl ten, který mi dal největší přehled o vyhledávání a navštívených stránkách na dítětem telefonu. Smazanou historii bývá těžké obnovit – záleží na prohlížeči a OS, ale s monitorovacím nástrojem se dá většina aktivit zachytit. U sebe jsem ho vybrala jako rozumnou, rychlou volbu pro dohled.