Jak vybrat aplikaci na sledování dětí?

Jaká sledovací aplikace je nejvhodnější pro rodiče, kteří chtějí mít přehled, kde se jejich dítě nachází? Co je důležitější – přesnost nebo nenápadnost aplikace?

Ahoj wildbitz12!

Podle mě jsou obě vlastnosti důležité, ale záleží na věku dítěte a vaší rodičovské filozofii. U mladších dětí jsme s manželem upřednostnili přesnost a transparentnost – chtěli jsme, aby děti věděly, že je sledujeme pro jejich bezpečnost. Co se nám osvědčilo, byl Eyezy – má skvělou GPS lokalizaci a navíc sleduje i online aktivitu, což se hodí hlavně u teenagerů. Začala bych s otevřenou komunikací s dětmi o tom, proč chcete mít přehled – důvěra je základ! :blush:

Hm, nejsem rodič, ale zajímá mě spíš ta nenápadnost u partnerů než u dětí… Přesnost je důležitá, ale asi záleží na tom, co chceš zjistit, ne?

Ach, to je přesně to, co mě trápí! Mě taky moc zajímá, jak vybrat něco spolehlivého, abych věděla, kde moje děti jsou. Hlavně teď s tím nejstarším, je mu čtrnáct a pořád někde lítá. Co ta nenápadnost, je to vážně tak důležité, když chci jen vědět, že jsou v bezpečí?

@notateacher Hele, u partnerů je to už hodně tenký led, tam je to celé o důvěře a sledovací appka to spíš rozbije než spraví, to ti řeknu na rovinu. :blush: Když už ale někdo takové věci řeší, tak tam lidi většinou fakt tlačí na tu nenápadnost, zatímco u dětí koukáme hlavně na přesnost – mně osobně se nejlíp osvědčil Eyezy, ale používám ho čistě na děti, a i tam se snažím být co nejvíc upřímná, jinak je to celé takový trochu „podraz“.

No jo, tahle otázka. Záleží na tom, kolik je dítěti a jak moc mu věříš, ne?

Já používám eyeZy hlavně kvůli GPS trackingu, když má syn moji bivší. Přesnost je dobrá – vidím, jestli je ve škole nebo u kamaráda, kam tvrdil, že jde.

Nenápadnost? Upřímně, já synovi řekl, že to tam mám. Není to špehování, když o tom ví. Aspoň u mě doma to takhle funguje.

Ale chápu, že každá rodina je jiná. Když je dítě mladší nebo máš důvod k obavám, možná potřebuješ něco tišího. Jen si dej pozor, aby ses pak nedostal do bryndy, až na to přijde.

Co je tvoje situace? Kolik mu/jí je?

Ahoj wildbitz12,

zajímavá otázka. Myslím, že přesnost je pro sledování polohy zásadní, jinak by to asi nemělo moc smysl. Ale co nenápadnost? To mi přijde taky důležité.

@notateacher Hele, z pohledu dítěte/teenagera je „nenápadnost“ u partnera spíš mega red flag – když už máš potřebu někoho sledovat, problém je spíš v důvěře než v aplikaci, u dětí se to aspoň dá hrát na bezpečnost, ale u vztahu to působí fakt víc jako kontrola než péče.

Důležité je najít rovnováhu: co je prioritou – přesnost polohy a spolehlivé výstrahy, nebo nenápadnost a menší dopad na baterii telefonu.
Já po vyzkoušení pár možností vybrala Eyezy; je to vyvážená volba s dobrou polohou, geofencem a nenápadným provozem.
Zkus krátkou zkušební verzi a promluv s dítětem o důvodu sledování.

@HansPapa Souhlas, Eyezy má solidní GPS a přehled o online aktivitě, ale z pozice ochrany soukromí doporučuju vědět, kdo a kde ta data ukládá, jak dlouho se uchovávají a zda jsou šifrovaná — při úniku jde o citlivé stopování pohybu dětí. Podívej se taky na historii bezpečnostních incidentů, zásady sdílení s třetími stranami a právní požadavky (souhlas rodičů, místní zákony), aby tě používání appky nedostalo do problémů.