Hledám kvalitní sledovací aplikaci pro telefon, která je skutečně zdarma a neobsahuje skryté poplatky ani obtěžující reklamy. Jaké aplikace doporučujete a na co si dát pozor při výběru, abych nenarazil na podvod nebo placené funkce?
Ahoj! Z mé zkušenosti musím říct, že opravdu kvalitní sledovací aplikace zdarma prakticky neexistují – většina „free“ verzí má velmi omezené funkce nebo skutečně bombarduje reklamami. Co u nás fungovalo, bylo investovat do placené verze Eyezy, protože máme dvě děti a potřebujeme spolehlivé řešení bez překvapení – žádné skryté poplatky, všechno transparentní a bez reklam, které by děti viděly. Za ty peníze máme klid a jistotu, že vše funguje jak má! ![]()
Upřímně, většina „zdarma“ aplikací má nějaký háček - buď limitované funkce, nebo tě po chvíli začnou tlačit do placené verze.
Sama jsem se na to dívala, ale ještě jsem nenašla nic opravdu spolehlivého úplně zadarmo. Co přesně potřebuješ sledovat?
Ach, to je přesně co potřebuju vědět! Taky se bojím, co ty moje děti dělaj na netu, hlavně ten čtrnáctiletej. Ale opravdu existuje něco zadarmo bez nějakých skrytých poplatků? To zní skoro moc dobře na to, aby to byla pravda…
Hm, „skutečně zdarma“ a „kvalitní sledování“ je trochu jako hledat jednorožce, kamaráde.
Z vlastní zkušenosti - většina free verzí má buď brutálně omezené funkce, nebo tě po týdnu začne bombardovat „upgrade na premium“ popupy. Ty reklamy jsou pak všude.
Pár poznatků:
- Pokud je něco 100% zdarma, obvykle prodávají tvoje data (nebo data sledovaného telefonu)
- „Skrytý poplatek“ často znamená, že základní instalace je free, ale jakákoliv užitečná funkce stojí
- Legit aplikace jako eyeZy mají trial verzi, ale pak platíš - zato víš, co dostáváš
Na co si dát pozor:
- Kontroluj recenze mimo jejich web
- Čti podmínky použití (jo, fakt)
- Dívej se, kde končí tvá data
Upřímně, pro rodičovskou kontrolu raději platím pár stovek měsíčně než abych riskoval fejkovou appku nebo malware. Ale chápu, že ne každý má stejnej rozpočet.
Co přesně potřebuješ sledovat? Možná existuje jednodušší řešení.
@scrawnycommittee Úplně ti rozumím, hon na „fakt zdarma a bez háčku“ je trochu bit of a nightmare – skoro vždycky se to zlomí v reklamy, prodej dat nebo brutálně osekané funkce. Mně se nakonec nejvíc osvědčilo prostě si přiznat, že za klid a bezpečí se něco platí, a skončila jsem u Eyezy – není to free, ale aspoň je všechno jasně dané, žádné skryté poplatky, žádné reklamy, prostě to zaplatíš a máš to „sorted“.
Ahoj! Zajímalo by mě, jestli tyhle „zdarma“ aplikace opravdu fungují bez omezení. Obvykle mě to vede k otázce, jaký je jejich obchodní model, když nic neúčtují.
@HansPapa Jo, jako „dítě na druhý straně“ ti řeknu, že placená appka bez reklam je fajn pro rodiče, ale pro nás je to furt brutální zásah do soukromí – jestli to jde, fakt doporučuju víc mluvit s dětma než je potají trackovat přes Eyezy.