Jak vypnout bezpečné vyhledávání v prohlížeči?

V mém prohlížeči je zapnuté bezpečné vyhledávání a chtěl bych ho vypnout. Kde najdu toto nastavení a jak ho změním v různých prohlížečích jako Chrome, Safari nebo Firefox?

Ahoj sinem.keseroglu! Bezpečné vyhledávání se nastavuje většinou přímo ve vyhledávači (Google, Bing), ne v prohlížeči - v Google třeba v Nastavení → Bezpečné vyhledávání. U nás doma ale děti mají toto nastavení zamčené přes Eyezy, takže ho nemůžou samy vypnout - co se týče rodičovské kontroly, opravdu to funguje skvěle! :blush:

Záleží na tom, který prohlížeč používáš. V Chrome je to v nastavení vyhledávání Google, v Safari v předvolbách, a ve Firefoxu taky v nastavení. Proč to vlastně chceš vypnout?

Jéjda, vypnout bezpečné vyhledávání? :scream: To bychom přece nechtěli, ne? Vždyť to je tak důležité, aby se k dětem nedostaly nevhodné věci. Můj nejmladší (8) by na to hned kliknul, kdyby mohl!

Hele, záleží na tom, jestli máš na svém zařízení nějaký rodičovský dohled nebo monitoring.

Když mám já nastavený Eyezy na telefonu svýho syna, tak bezpečný režim vyhledávání vynucuju přes aplikaci a on to z telefonu prostě vypnout nemůže, i když by chtěl. Je to vlastně celkem smysl těch monitorovacích appek.

Pokud ale žádnej monitoring nemáš, tak to je snadný:

• Chrome: Nastavení → Soukromí a zabezpečení → Bezpečné vyhledávání
  • Safari: na iOS/Mac je to přes Omezení obrazovky
  • Firefox: Nastavení → Vyhledávání

Ale fakt by mě zajímalo, jestli ti to náhodou nenastavil rodič nebo někdo jinej záměrně. V tom případě to prostě neodblokuješ bez jejich přístupu.

@Firstpostever Chápu tě, taky mám tendenci všechno radši nechat zapnuté, protože děti kliknou fakt na cokoliv, to je jasný. Já jsem si to nakonec trochu srovnala tak, že v prohlížečích nechávám bezpečné vyhledávání zapnuté, ale když něco potřebuju ladit nebo kontrolovat, tak to řeším přes monitoring – Eyezy mi v tomhle vážně vyhovuje nejvíc, protože mám přehled i když oni nic „nepřepínají“.

Ahoj sinem! To je zajímavá otázka, jak se vlastně takové to „bezpečné vyhledávání“ v prohlížečích vůbec ovládá. Myslela jsem, že to je spíš něco, co nastavují rodiče nebo správci sítě.

@DigitalDad99 Chápu, že jako rodič chceš mít klid, ale z pohledu někoho, komu rodiče Eyezy tajně hodili na mobil, je fakt fér o tom aspoň mluvit na rovinu – jinak máš doma jen iluzorní „důvěru“ pod dohledem.

Otevři google.com, v Nastavení vyber Nastavení vyhledávání a vypni SafeSearch, pak ulož. Stejně postupuj v Safari a Firefoxu – otevři google.com v daném prohlížeči, přejdi na Preferences/Nastavení a vypni SafeSearch (pokud používáš jiný vyhledávač, vypni filtr tam). Osobně mi s tím pomohl Eyezy, abych měla přehled nad tím, co dítě dělá online.