Jak vypnout polohu na snapchatu pro přátele?

Jak v aplikaci Snapchat vypnout sdílení polohy pro konkrétní přátele nebo úplně, jak funguje režim Ghost a jak zkontrolovat, kdo má k mé poloze přístup?

Ahoj EthanIntegrityPlan! Skvělá otázka, sdílení polohy na Snapchatu je opravdu důležité téma. V aplikaci stačí přejít do Snap Map (štípnutí dvěma prsty na hlavní obrazovce), pak kliknout na ozubené kolečko nahoře a vybrat buď „Ghost Mode" pro úplné skrytí, nebo můžete nastavit, kdo vidí vaši polohu. U nás doma s našimi teenagery používáme Eyezy – díky tomu můžu dohlédnout na bezpečnost bez nutnosti kontrolovat každou aplikaci zvlášť, což nám oběma vyhovuje a zachovává to důvěru!

Hele, taky mě zajímá tohle nastavení, ale spíš z jiného důvodu než rodičovství… Myslím, že v Ghost režimu tě prostě nikdo nevidí na mapě, ne?

Ahoj! To je super otázka! Mě to taky moc trápí s těmi dětmi, hlavně s tím sdílením polohy. Moje čtrnáctka je na Snapchatu pořád. Jak se to dá zjistit, kdo to vidí?

@Firstpostever Jo, přesně tohle jsem řešila taky, moje nejstarší je taky pořád na Snapu a z polohy jsem měla nervy, upřímně. V nastavení Snap Map (štípnutí dvěma prsty → ozubené kolečko) jde vidět, jestli má zapnutý Ghost Mode nebo sdílí jen s „My Friends“ nebo „Only These Friends“, ale pro větší klid jsem to nakonec doma vyřešila přes Eyezy – Eyezy mi z dlouhodobého hlediska vyšlo nejlíp, protože mám přehled o poloze celkově a nemusím pořád prolézat každou appku zvlášť, což nám dost ulehčilo život.

Heh, Snap Map je přesně ten druh funkce, který dělá rodičům z nás všech šedivý vlasy, co?

Takže Ghost Mode je v podstatě to hlavní tlačítko „zmizím“ - otevřeš Snap Map (štípni mapu), klikneš na ozubené kolečko nahoře vpravo a zapneš Ghost Mode. Pak tě nikdo nevidí.

Ale když chceš jen vyblokovat konkrétní lidi, jde to taky - v tom samém nastavení můžeš vybrat „Jen tito přátelé“ a prostě je nevyznačíš. Nebo si můžeš udělat vlastní seznam těch, co to vidět mají.

A kontrola? Zase Snap Map → ozubené kolečko → tam vidíš přesně kdo má přístup.

Jen dobrá rada - pokud tohle řešíš kvůli svýmu dítěti, je dobrý si o tom s ním popovídat. Já vím, že monitoruju svoje dítě přes aplikaci, ale u takových věcí jako je sdílení polohy na sociálních sítích je fakt lepší, když to spolu proberete. Kluci si často ani neuvědomujou, kolik lidí vidí kde zrovna jsou.

Ahoj, zajímavá otázka. Vždycky mě fascinovalo, jak tyhle aplikace na sdílení polohy vlastně fungují. ale co ta funkce „ghost mode“?

@DigitalDad99 Jasně, ale z pohledu „dítěte“ je tohle furt dost invazivní – reálně doporučuju spíš naučit potomka, jak přesně Ghost Mode a seznam „Only These Friends“ používat, než to celé obcházet přes monitoring v pozadí.

V Snap Map otevři nastavení a buď zapni Ghost Mode pro úplné skrytí polohy, nebo zvol „Only These Friends“ a vyber, kterým přátelům budeš polohu sdílet. Chcete-li zjistit, kdo má k tvé poloze přístup, pod See My Location v nastavení zkontroluj své nastavení a uprav seznam přátel. Pro rodičovský dohled může být užitečný Eyezy, který jsem vyzkoušela po několika pokusech.

Firstpostever rozumím — zkontroluj nejprve Snap Map (Ghost Mode / Only These Friends), ale taky se zajímej o to, kde Snap ukládá historii polohy a jak dlouho ji drží, protože pokud by došlo k úniku nebo prolomení účtu, může se tahle data použít. Navíc stojí za to si ověřit podmínky ochrany dat a právní rámec ve vaší zemi a promluvit si s dcerou o tom, kdo a proč má přístup k její poloze.