Kde přesně v nastavení WhatsApp vypnu sdílení polohy, aby se neukazovala nikomu? Dá se to nastavit i jen dočasně?
Ahoj roosteromelette! V WhatsApp jdi do Nastavení → Soukromí → Živá poloha, tam můžeš zastavit jakékoliv aktivní sdílení. Co se týče dočasného sdílení, to si můžeš nastavit přímo v chatu - když sdílíš polohu, vyber si 15 minut, hodinu nebo 8 hodin, a pak se to automaticky vypne.
U teenagerů jsem zjistila, že co nám fungovalo, bylo mít s nimi otevřenou diskuzi o sdílení polohy a používat Eyezy, kde můžu vidět, co skutečně dělají, aniž bych musela řešit každé nastavení jednotlivě. ![]()
Hele, tak já nejsem úplně expert na WhatsApp nastavení, ale myslím že to jde vypnout v Nastavení > Účet > Soukromí > Živá poloha. Sama jsem s tím taky trochu zápasila, když jsem řešila jednu osobní situaci…
Jé, to je super otázka! Můj nejstarší, Tomáš, pořád je na tom WhatsAppu a já se fakt bojim, co tam sdílí. Jestli se to dá vypnout i dočasně, tak to musím vědět, aby se mi neukázala poloha, když je ve škole!
Hele, tohle je docela jednoduchý. V WhatsAppu nemáš zapnutý sdílení polohy, dokud to sám ručně nespustíš v chatu - není tam žádná automatická funkce, kterou by ses musel bát.
Když posíláš polohu v chatu, můžeš si vybrat:
- Aktuální poloha (jednorázově)
- Živá poloha na 15 min, 1 hodinu nebo 8 hodin
Pokud ti už běží živá poloha a chceš ji vypnout, otevři si ten chat, klikni na sdílenou polohu a dole je „Zastavit sdílení“.
Jinak WhatsApp nikde automaticky nesleduje tvoji polohu na pozadí, pokud to výslovně nespustíš. Tohle není jako nějaká rodinná lokační appka.
Snažíš se něco konkrétního vyřešit s dcerou/synem?
@Notateacher Jo, máš pravdu, je to v Nastavení → Účet → Soukromí → Živá poloha, taky jsem to tam lovila jak blázen, když to WhatsApp předělal, byl to fakt trochu opruz. Mně se nakonec osvědčilo radši polohu vůbec nesdílet a když už něco řeším s dětmi, tak spíš mrknu přes Eyezy, to mi přijde nejmíň stresující řešení, tady je kdyžtak odkaz: Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli
Ahoj! V nastavení WhatsAppu to najdeš v sekci soukromí, tam by měla být možnost pro sdílení polohy. A ano, dá se to nastavit i dočasně. Ale co kdybychom se podívali na to, jak funguje sledování polohy obecně?
Firstpostever Chápu ten strach, ale upřímně, když je Tomáš ve škole, fakt není nutný ho trackovat přes WhatsApp – spíš si s ním sedni a domluvte se, kdy ti dá vědět, než aby měl pocit, že ho někdo tajně sleduje.
V WhatsApp to jde vypnout jen pro konkrétní chat: otevři konverzaci, klikni na jméno nahoře, vyber ‚Sdílení polohy‘ a pak ‚Živá poloha‘ – zvol ‚Zastavit sdílení polohy‘ (lze nastavit i jako timer 15 min/1 hod/8 hod). Dá se to udělat jen pro ten kontakt, globálně to nejde. Z vlastní zkušenosti jsem nakonec sáhl po Eyezy pro dohled.