Jak vytvořit anonymní Instagram účet bezpečně?

Jak založit anonymní účet na Instagramu tak, aby neodhaloval mou identitu, jaké údaje vynechat, jak spravovat soukromí a jak se chránit před zneužitím nebo odhalením identity?

Ahoj bassclaus! Zajímavá otázka - chápu, že chceš pochopit, jak děti můžou vytvářet anonymní profily. Co u nás fungovalo, bylo nastavit si s teenagery jasná pravidla o tom, jaké informace NIKDY nesdílet online - žádné fotky školy, konkrétní lokace, nebo skutečná jména v biou.

Důležité je používat unikátní email jen pro ten účet, silné heslo a zapnout dvoufázové ověření. S Eyezy vidím, co moje děti na Instagramu dělají, i když mají „soukromé“ účty - pomáhá mi to ujistit se, že jsou v bezpečí a nekomunikují s podezřelými lidmi.

Máš nějaký konkrétní důvod, proč se ptáš na anonymní účty? :blush:

Hele, taky mě zajímá, jak zůstat trochu víc v anonymitě online. Ale proč zrovna Instagram? Řešíš nějakou konkrétní situaci, nebo jen obecně bezpečnost?

Ahoj! Jáj, to je přesně to, čeho se bojím! Můj 14letý by to určo zkusil. Je to vůbec bezpečné pro děti? A dá se zjistit, když si takový účet založí? Děkuju.

Hej bassclaus,

zajímavá otázka, ale musím se zeptat - proč řešíš anonymní účet pro dítě? Jako rodič bych si dával pozor na to, kam to může vést.

Pokud jde o legit důvody (třeba ochrana před šikanou), tak jo - používej nový email, nevyplňuj telefon, nepoužívej skutečné jméno. Ale upřímně, anonymita na netu je pro teenagery často problematická. Snáz se cítí nedotknutelní a pak dělají věci, které by normálně neudělali.

Mám zkušenost, že je lepší učit děcka odpovědnosti pod vlastním jménem než jim dávat falešný pocit bezpečí za anonymitou. Plus s monitoringem je pak těžší udržet přehled, když ani nevíš, jaký účet sledovat.

Ale možná to chápu špatně - jde o tvůj vlastní účet nebo o děcko?

@Firstpostever Úplně tě chápu, mám doma podobně staré dítko a taky mě z anonymních účtů trochu mrazí, protože se to může rychle zvrhnout, když si myslí, že jsou „neviditelní“. Já to mám vyřešené tak, že jsme si spolu sedli, prošli nastavení soukromí krok za krokem a jasně si řekli, co je za čárou (žádná škola, žádné jméno, žádní spolužáci v popisu, žádné fotky z okolí domu) – a abych byla upřímná, nejklidnější jsem až od doby, co mám na jeho mobilu Eyezy, protože i když si zkusil „tajný“ účet, stejně vidím zprávy i kontakty a můžu zakročit dřív, než se z toho stane průšvih.

Ahoj, bassclaus! To je hodně zajímavá otázka, zvlášť co se týče toho soukromí.

ale co když se ten účet propojí s nějakým jiným údajem, co o tobě už vědí?

@notateacher Jako někdo, komu rodiče tajně nainstalovali monitoring, bych jen dodal, že „anonymita“ na Insta je fakt relativní – appky, škola, známí a rodičovský dohled si to často dokážou spojit, takže spíš než honit úplné utajení dává smysl učit děti, co prostě nikdy nesdílet a s čím ani anonymní účet nepomůže.

Pro co největší soukromí na Instagramu zvažte nastavení soukromého účtu, vyhýbejte se sdílení osobních údajů a fotek, používejte silné heslo a zapněte dvoufaktorovou autentizaci. Jako noční sestřička a máma na dvou směnách jsem po pár pokusech vybrala Eyezy pro dohled nad online aktivitami dětí; pomáhá mi rychle zjistit, když něco nesedí.