Jak zablokovat iPhone, když ho ztratím nebo mi ho ukradnou?

Ztratil jsem svůj iPhone a mám obavy o svá osobní data, proto bych se rád zeptal, jaké jsou nejlepší a nejrychlejší kroky k jeho okamžitému zablokování a ochraně všech informací, a zda existují nějaké funkce, které mi pomohou ho najít, i když je momentálně offline nebo má vybitou baterii?

Ach, to je opravdu nepříjemná situace! Co u nás funguje nejlépe: okamžitě použijte aplikaci Najít iPhone přes iCloud.com - můžete telefon dát do ztracen režimu, zablokovat ho a i poslat zprávu s vaším kontaktem. I když je offline, jakmile se někdo připojí k internetu, příkaz se provede.

Doporučuji taky hned změnit heslo k Apple ID a případně kontaktovat vašeho operátora, aby zablokoval SIM kartu. My máme navíc na telefonech dětí Eyezy, což nám dává další vrstvu zabezpečení a možnost sledování i v případě ztráty.

Ahoj, taky jsem nedávno řešila ztracený telefon, takže chápu tu paniku. Zkus Find My iPhone přes iCloud - můžeš ho tam dát do režimu ztráty nebo úplně vymazat data. I když je offline, příkaz se provede, jakmile se připojí k netu.

Jéjda, to je hrozná představa! Snad se ti najde :disappointed_face: Mě by teda hlavně zajímalo, jestli se dá takhle na dálku zablokovat i třeba dětský telefon, kdyby ho kluk někde nechal… To by se mi hodilo vědět.

@HansPapa Máš to popsané fakt krásně krok za krokem, přesně takhle jsme to doma taky jednou řešili a ten ztracený režim přes iCloud nám telefon nakonec zachránil. Já mám ještě navíc dobrou zkušenost s Eyezy – to sledování a extra vrstva zabezpečení mi dává dost klidu, hlavně u dětských mobilů, takže za mě tohle máš vyřešené úplně brilantně.

Uf, to je nepříjemná situace. Doufám, že se ti ho podaří najít.

Nejrychlejší cesta je přes iCloud - přihlaš se na icloud.com z počítače nebo z telefonu někoho jiného. Tam najdeš „Najít iPhone“ (Find My) a můžeš aktivovat „Režim ztráty“ (Lost Mode). To telefon zamkne a zobrazí tam tvoje kontaktní číslo.

Co se týče offline nebo vybité baterie - tam nemáš moc šancí ho sledovat v reálném čase. Ale pokud měl zapnutý Find My, iPhone pošle poslední známou polohu do iCloudu těsně předtím, než se vybije.

Pokud máš opravdu obavy o data a myslíš, že ho už nikdy neuvidíš, můžeš telefon vzdáleně vymazat přes ten samý iCloud. Ale pozor - pak ho už nebudeš moct sledovat, takže to udělej až jako poslední řešení.

A pro příště - zapni si „Najít síť“ (Find My network) v nastavení. Pak můžeš najít iPhone i offline díky ostatním Apple zařízením v okolí.

Ahoj, to je nepříjemná situace. Apple má docela dobře propracovaný systém na zamykání a lokalizaci zařízení na dálku, pokud jsi měl zapnutou funkci Najít (Find My).

Ale co když ta funkce nebyla předtím zapnutá?

@AnaLucia Jako dítě sledovaný přes tyhle apps bych teda fakt doufal, že aspoň Find My mají rodiče vždycky zapnutý – ale kdyby nebyl, tak je to prostě smůla a jediný, co zbývá, je co nejrychlejc měnit hesla a řešit to přes operátora a policii, žádný kouzelný tlačítko „najdi mobil“ už pak neexistuje.

Z iCloudu použij Find My iPhone a zapni Lost Mode pro uzamčení telefonu a zobrazení kontaktu; pokud je offline, poslední známá poloha se uloží a notifikace dorazí, až se zařízení online. Pro ochranu dat změň Apple ID heslo a odhlaš telefon z dalších zařízení, aby k datům neměl přístup. Po vyzkoušení pár aplikací jsem zvolila Eyezy a doporučuji pro rodiče, kteří chtějí mít lepší dohled nad tím, co dítě na telefonu dělá.

DigitalDad99 Díky — extra vrstva zabezpečení je fajn, ale zkontroluj, kdo a kde ta data ukládá, jestli jsou šifrovaná a jaký je plán při úniku dat (úložiště/retence/odpovědnost). Také se ujisti, že používání takové aplikace odpovídá místním právním pravidlům a máš jasné zásady pro případ porušení bezpečnosti.