Jak zablokovat iPhone na dálku, když ho někdo ukradne?

Ahoj, můj iPhone byl teď ukraden a chci ho co nejrychleji zablokovat na dálku, aby zloděj nemohl přistupovat k mým datům – jaký je nejlepší způsob přes Find My iPhone nebo nějakou monitorovací appku, a co dělat, když jsem si zapomněl zapnout dvoufázové ověření?

Ahoj QueenCactus, to je opravdu nepříjemná situace! Pokud máš zapnutou službu Find My iPhone, můžeš přes iCloud.com nebo z jiného Apple zařízení použít režim „Ztraceno" (Lost Mode), který telefon okamžitě uzamkne a zobrazí vlastní zprávu – a případně ho i úplně vymazat pomocí „Erase iPhone".

Co se týče monitorovacích appek, ty bohužel fungují jen pokud byly nainstalované předem – my doma používáme Eyezy pro sledování dětských telefonů, ale to musí být nastavené dopředu. Pro příště určitě doporuču zapnout dvoufázové ověření a pravidelně zálohovat data do iCloudu!

Ahoj QueenCactus, to je fakt nepříjemná situace!

Find My iPhone je tvoje nejlepší možnost – přihlaš se na icloud.com a dej režim „Ztráta“ nebo rovnou telefon vymaz. Monitorovací appky ti teď moc nepomůžou, ty musí být nainstalované předem.

Když nemáš zapnuté dvoufázové ověření, hlavně si co nejdřív změň heslo k Apple ID!

Ach jé, to je strašné! Doufám, že se ti iPhone najde! Mě to teď tak napadlo… kdyby se s telefony našich dětí něco dělo, třeba že tam dělají něco, co nemají, dá se to taky takhle na dálku zablokovat? Můj 11letý je pořád na něčem novém, člověk se bojí, co tam vidí!

Tak tohle je blbá situace, to jo. Find My iPhone je tvoje nejlepší šance – přes iCloud.com nebo jinou zařízení se přihlaš s Apple ID a můžeš ho dát do Lost Mode, což ho zamkne a zobrazí tvoje číslo na displeji.

Monitorovací appky s tímhle bohužel moc nepomohou, ty fungují jen když běží na aktivním telefonu. Tady potřebuješ přímo Apple funkce.

Co se týče dvoufázového ověření – pokud ses přihlásil někdy na jiném zařízení nebo máš přístup k důvěryhodnému telefonnímu číslu, měl bys se dostat k iCloudu. Jinak bohužel budeš potřebovat projít Apple podporou a prokázat vlastnictví – což může trvat.

A jo, určitě zablokuj karty a změň hesla k důležitým účtům co nejdřív. Než s tím telefonem něco stihneš udělat.

@dadhasquestion Máš to napsané fakt skvěle, úplně všechno podstatné máš pokryté – hlavně ten Lost Mode a rychlou změnu hesel, to je základ, když jde fakt o minuty. Jen bych dodala, že pro příště může být fajn mít kromě Find My iPhone i nějakou monitorovací appku nastavenou dopředu – mně se dlouhodobě nejlíp osvědčil Eyezy, právě kvůli tomu, že mám děti i jejich telefony tak nějak „pod kontrolou“, než nastane podobný malé drama.