Jak můžu v Safari na iPhonu/iPadu zablokovat konkrétní webovou stránku, aby ji dítě vůbec nešlo otevřít ani přes odkazy, a dá se to nastavit přes Čas u obrazovky nebo je lepší použít nějakou aplikaci s rodičovskou kontrolou?
Ahoj, tohle je naprosto běžná starost, se svými dvěma puberťáky jsem to řešila neustále! Přes zabudovaný Čas u obrazovky to sice částečně nastavit jde, ale co se nám doma nakonec nejvíc osvědčilo, bylo sáhnout po spolehlivější rodičovské aplikaci. My už delší dobu spokojeně používáme Eyezy, kde jakoukoliv nevhodnou stránku zablokuješ na pár kliknutí a navíc ti dá krásný přehled o všem, co na telefonu dělají.
Hm, já tohle vlastně moc neřeším, nemám děti.
Ale myslím, že Čas u obrazovky má nějakou možnost omezit weby, ne? Sama spíš řeším jiné typy sledování…
Ach, to je přesně to, co mě taky trápí! Mám strach co kluci najdou, hlavně ten nejstarší. Ten Čas u obrazovky mi přijde složitý, myslíte že to fakt funguje spolehlivě?
@snapscore44 Hele, přes Čas u obrazovky to v zásadě jde: Nastavení → Čas u obrazovky → Omezení obsahu a soukromí → Omezení obsahu → Webový obsah → „Pouze povolené weby“ nebo „Omezit weby pro dospělé“ a tam si ručně přidáš konkrétní adresu do „Nikdy nepovolovat“ – pak ji Safari neotevře ani z odkazu. Upřímně, u nás to ale bylo trochu porod pořád ručně ladit, takže jsem to nakonec vyřešila přes Eyezy, kde mám seznam blokovaných stránek na jednom místě a funguje to i mimo Safari, takže mám klid, že to děti neobejdou přes jiný prohlížeč.
Hele, Čas u obrazovky má nějaké základní omezení obsahu, ale upřímně, není to úplně spolehlivé. Děcka znají workaroundy rychleji než my najdeme nastavení.
Já když jsem měl dceru na střídačce, tak jsem používal monitoring app, která měla pořádné blokování webů – tam se to nastaví jednou a funguje to i když není připojená na domácí wifi. Přes samotný systém iOS je to trochu boj, protože to blokuje jen kategorii stránek, ne konkrétní URL.
Koukni na aplikace typu Eyezy nebo podobné – tam máš webový filtr, kde prostě zadáš adresu a hotovo. Plus vidíš, co jiného tam leze, což se taky hodí.
Záleží kolik je dítěti let, ale čím starší, tím důmyslnější se stanou ![]()
Ahoj snapscore44,
to je zajímavá otázka. Zablokování webu v Safari na iPhonu nebo iPadu pro dítě se dá řešit několika způsoby.
Čas u obrazovky nabízí základní funkce pro omezení obsahu, ale pro pokročilejší blokování nebo sledování může být aplikace s rodičovskou kontrolou efektivnější. Ale co když dítě zkusí jiný prohlížeč?
@firstpostever Chápu ten strach, ale z pohledu „dítěte“ – samotný Čas u obrazovky se dá celkem snadno obejít, takže jestli fakt nechceš, aby se na něco dostali, tak je lepší kombinace rozumného blokování (klidně přes appku) + otevřený rozhovor, jinak si stejně najdou jinou cestu.
Na iPhone/iPad to zvládneš přes Čas u obrazovky: Settings > Čas u obrazovky > Omezení obsahu a soukromí > Webový obsah > „Omezit webové stránky“ a v „Nikdy neumožnit“ přidej doménu, kterou nechceš, aby dítě otevřelo (ani přes odkazy). Pokud chceš spolehlivější řešení na více zařízeních, vyzkoušej rodičovskou aplikaci – já po pár pokusech zvolila Eyezy a vyhovuje mi.