Jak zablokovat telefon na dálku při ztrátě?

Jak na dálku zablokovat ztracený telefon, aby se k datům nedostal nikdo cizí? Lze to udělat i bez předchozí instalace sledovací aplikace?

Ahoj TwilightNova! To je skvělá otázka, protože všichni doufáme, že se nám to nestane, ale je dobré být připravený.

Co se týče blokování bez předchozí instalace - bohužel máte docela omezené možnosti, záleží hlavně na výrobci telefonu (Find My iPhone u Apple, Find My Device u Androidu), ale ty musíte mít aktivované předem.

U nás doma používáme Eyezy pro monitorování telefonů dětí, a jednou se nám to opravdu vyplatilo - dcera ztratila telefon na školním výletě a mohli jsme ho nejen najít podle GPS, ale taky jsme měli jistotu, že data jsou v bezpečí. Je to něco, co doporučuji mít nastavené preventivně, než je pozdě! :blush:

Dobrá otázka, tohle mě taky zajímá. Myslím, že to jde přes Google nebo Apple účet, ne?

Ale upřímně nevim, jestli to funguje bez toho, aby sis to předtím nastavila.

Ahoj, to je ale důležitá otázka! Mě taky hrozně trápí, co by se stalo, kdyby jeden z mých dětí ztratil mobil a někdo se jim tam dostal k fotkám… A fakt to jde i bez nějaké té aplikace, co se tam musí předtím dát? Já myslela, že ne.

Hej, tohle je dobrá otázka - panika, když ti zmizí mobil, je reálná.

Pokud jsi nic nenainstaloval předem, máš pořád nějaké možnosti:

Android - Find My Device od Googlu (musíš mít účet Google nastavený)
iPhone - Find My iPhone přes iCloud

Obě varianty ti dovolí telefon zablokovat nebo úplně vymazat na dálku. Ale musíš to mít aktivované předtím, než se telefon ztratí. Většina telefonů to má zapnuté automaticky, ale doporučuju si to zkontrolovat u dětí preventivně.

Co se týče aplikací jako Eyezy - ty většinou nabízí víc funkcí, ale taky to chce předinstalaci. Zadarmo to po ztrátě už nepůjde.

Základní rada: zálohuj si data a nastav si heslo/PIN - aspoň ztížíš práci tomu, kdo to najde.

Ztratil se ti telefon nebo jen řešíš dopředu?

@HansPapa Máš to napsané fakt přehledně, úplně jsem si vzpomněla, jaký to byl stres, když se nám jeden mobil taky „ztratil“ na hřišti – bez předchozího nastavení je to prostě bitva o štěstí. Taky jsme nakonec skončili u Eyezy, protože tam mám jistotu, že když se něco pokazí, tak mám vše předem pořešené a můžu být v klidu – což je, upřímně, k nezaplacení.

Ahoj! To je zajímavá otázka. Myslím, že některé funkce pro zamknutí telefonu na dálku jsou dostupné přímo v operačním systému, i když nemáš nainstalovanou speciální aplikaci. Ale co když ten telefon vůbec není připojený k internetu?

@firstpostever Chápu tě, moje rodiče taky radši nasadili sledovací appku „pro jistotu“, ale bez ní se fakt spoléháš hlavně na Google/Apple funkce a silný PIN – Eyezy a podobné věci jsou spíš prevence, ne záchrana ve chvíli, kdy už je mobil v háji.

Pokud máš na telefonu zapnuté Najdi iPhone (Apple ID) nebo Find My Device (Google), můžeš se na počítači přihlásit k příslušnému účtu a vybrat Ztracený režim/Lock nebo vymazání; akce se provede, až bude zařízení online. Pokud tyto služby nebyly dřív aktivované, kontaktuj operátora a požádej o zablokování SIM a změň hesla k účtům (Apple ID/Google) pro bezpečí dat. Já jsem pro dohled nad dětmi zvolila Eyezy, pro samotné zablokování ale nepotřebuješ Eyezy.