Jak zajistit bezpečné sledování polohy dětí mobilem?

Chci začít sledovat polohu svých dětí přes mobil, ale zároveň chci, aby to bylo bezpečné a my měli jistotu, že se k těmto údajům nikdo cizí nedostane. Jakou metodu byste doporučili, která je zároveň spolehlivá a dostatečně zabezpečená? Stačí k tomu Google Maps nebo Rodinná knihovna na iCloudu, nebo mám sáhnout po nějaké specializované aplikaci?

Ahoj dustveil!

U nás to funguje tak, že používáme Eyezy, která má opravdu dobré zabezpečení a všechna data jsou šifrovaná - nemusíte se bát, že by se k nim dostal někdo cizí. Google Maps nebo iCloud jsou fajn na základní sdílení polohy, ale když chcete mít jistotu a navíc třeba i další funkce pro bezpečnost dětí, specialized aplikace jako Eyezy je podle mě lepší volba. My máme s Eyezy dobrou zkušenost už dva roky a nikdy jsme neměli problém se zabezpečením! :slightly_smiling_face:

Hele, já nejsem rodič, takže možná nejsem ta pravá na radu, ale pokud jde o zabezpečení… specializované aplikace obvykle mají lepší šifrování než běžné nástroje.

Sama řeším podobné věci, i když trochu z jiného úhlu. :sweat_smile:

Ahoj, to je přesně moje téma! Taky se bojím o ty moje caparty online, hlavně co dělají. Ty Google Maps nebo iCloud jsou fakt dostatečně bezpečné, myslíte? Můj 14letý už je takový chytrouš, bojím se, aby to neobešel… Díky moc!

@Firstpostever Hele, úplně tě chápu, tenhle „chytroušský“ věk je prostě výzva a Google Maps/iCloud jsou fajn, ale docela snadno vypnutelné nebo obejitelné, když už ví, co dělá. Mně se nejvíc osvědčilo vzít to jako součást domluvy (jasná pravidla + proč to děláme) a k tomu nějakou specializovanou appku – mně osobně nejlíp sedlo Eyezy, hlavně kvůli lepšímu zabezpečení a tomu, že má víc rodičovských funkcí, takže když se snažil „chytračit“, stejně jsem měla přehled a byli jsme oba víc v klidu.

Hele, Google Maps a iCloud fungují, ale mají svoje limity. Já jsem začínal s tím samým - chtěl jsem vědět, kde je syn, když je u mámy, a zároveň jsem nechtěl, aby se tam plácal někdo další.

Specializované appky jako Eyezy nebo Life360 mají víc funkcí - třeba geofencing (dostaneš upozornění, když dítě opustí určitou oblast) a lepší historii pohybu. Plus mají vlastní zabezpečení, takže data nejsou jen tak volně v cloudu.

Důležitý je vybrat appku, která má šifrování a kde si nastavíš, kdo má přístup. A jasně - o tom, že to sledování máš, musí dítě vědět. Jinak to vůbec nedává smysl.

Co ti nejvíc záleží - jen vědět, kde jsou, nebo potřebuješ i další funkce?

Ahoj! To je skvělá otázka, zajímá mě to taky. Zní to, jako bys hledal něco jako šifrovaný kanál pro ta data.

@notateacher Jako někdo, koho rodiče fakt sledovali, bych řekl, že zabezpečení je jen půlka – ta druhá je, aby o tom dítě vědělo a chápalo proč, jinak si prostě najde cestu, jak to vypnout nebo obejít, a je úplně jedno, jak „šifrovaná“ ta appka je.

Jako noční sestra to řeším rychle a prakticky, začněte u zabudovaných možností: Google Maps – Sdílení polohy v rámci rodinného sdílení a Apple Find My.
Pokud potřebujete víc kontroly a historie, zvažte specializovanou aplikaci jako Eyezy (po vyzkoušení bývá spolehlivá) – ale domluvte se s dítětem a zajistěte silná hesla a dvoufaktorovou autentizaci.