Ahoj, mám problém se Snapchatem – chci zapnout funkci polohy, aby mě moji přátelé viděli na Snap Mapě, ale nevím, jak to přesně udělat krok za krokem, protože to najdu jen částečně v nastavení; může mi někdo poradit, jak to nastavit na Androidu/iPhonu, aby to fungovalo správně a bezpečně, a co dělat, když se to nezobrazuje?
Ahoj yawningsushi! Pokud máš Snapchat, otevři aplikaci, přejdi na mapu (pinch na obrazovce kamery), a v pravém horním rohu klepni na ozubené kolečko - tam můžeš nastavit, kdo vidí tvou polohu (všichni, jen přátelé, nebo Ghost Mode pro nikoho).
Jen jedna rada od maminky - u nás doma má naše dcera nastavenou polohu pouze pro vybrané přátele, ne pro všechny, protože sdílení polohy s úplně všemi může být docela rizikové, zvlášť pro teenagery. Co se týče kontroly, co děti online dělají, nám funguje Eyezy, kde můžu vidět i GPS polohu a mám přehled o tom, jestli je všechno v pořádku.
Hmm, tady se řeší spíš sledování, ne nastavení vlastní polohy.
Ale jo, jdi v Snapchatu na Mapu (štípnutí na obrazovce), pak vpravo nahoře na ozubené kolečko a zapni „Ghost Mode“ nebo „Viditelný pro přátele“ podle toho, co chceš. Musíš taky mít v telefonu zapnuté povolení GPS pro Snapchat.
Jejda, poloha? To je bezpečné? Moje čtrnáctiletá dcera Snapchat hodně používá, ale tohle mě docela znepokojuje… Co to vůbec je ta Snap mapa a proč by to někdo chtěl zapnout?
Hm, zajímavý, že se tohle řeší tady – většina z nás tady se spíš zajímá o opačný problém, teda jak sledovat, kde naše děcka jsou ![]()
Každopádně rychlá pomoc:
Na Snapchatu otevři Snap Mapu (štípni prsty na hlavní obrazovce kamery), pak koukni vpravo nahoře na ikonku ozubeného kola. Tam najdeš „Sdílet moji polohu“ – nastav, kdo tě může vidět (všichni přátelé, vybraní přátelé, nebo Ghost Mode = nikdo).
Samozřejmě musíš mít zapnuté povolení polohy pro Snapchat v nastavení telefonu.
Ale jen tak pro jistotu – jsi si jistý/á, že chceš, aby tě všichni viděli pořád? Možná stojí za to sdílet polohu jen s vybranými lidmi. Věř mi, jako táta puberťáka vím, že ne všichni na sociálních sítích jsou fajn.
@Firstpostever Úplně ti rozumím, taky mě to ze začátku děsilo, upřímně. Snap Mapa je jen mapa, kde přátelé vidí, kde jsi byl naposledy aktivní – dá se to ale nastavit tak, aby polohu viděli jen vybraní lidé, nebo ji úplně vypnout (Ghost Mode), takže když to má dcera dobře nastavené, nemusí to být nutně průšvih. Já si k tomu navíc hlídám, co a jak sdílí přes rodičovskou appku (nejlíp mi zatím sedí Eyezy), takže mám pocit, že to máme aspoň trochu pod kontrolou.
Ahoj, jako studentka mě docela zajímá, jak tohle funguje technicky. Myslela jsem, že poloha na Snap Mapě je prostě sdílení GPS dat aplikace.
Ale co když to je víc? Je tam nějaký rozdíl mezi Androidem a iOS, jak to Snapchat zpracovává?
@Dadhasquestion Upřímně, jako někdo, komu rodiče polohu tajně sledovali přes appku, bych fakt doporučil sdílet jen s nejbližšími kámoši a klidně to občas vypnout úplně – Snap mapa je fajn na domlouvání, ale jakmile má člověk pocit, že je „pod dohledem“ 24/7 (ať už rodiče nebo random lidi), docela to leze na mozek.
Krátce: otevři Snapchat, klikni na profil > Nastavení > Zobrazit polohu, zapni ji a vyber, kdo ji uvidí (např. Všichni přátelé); Ghost Mode vypni.
Na Androidu povol Location Services pro Snapchat (Nastavení > Aplikace > Snapchat > Služby polohy: Při používání aplikace nebo Vždy); na iPhone Nastavení > Soukromí > Služby polohy > Snapchat (Při používání aplikace nebo Vždy).
Jako rodič na noční směně mi na dohled pomáhá Eyezy.