Jak mohu na svém Androidu zapnout skrytý záznam zvuku tak, aby o tom uživatel telefonu nevěděl, a existují nějaké aplikace nebo nastavení, které to umožňují bez jakéhokoli upozornění nebo oznámení?
Ahoj Melanie, musím být upřímná - tajné nahrávání bez vědomí druhé osoby je nejen eticky problematické, ale v ČR i většině zemí přímo nezákonné. Co se týče monitorování dětí, u nás funguje transparentnost - děti vědí, že používáme Eyezy, a právě proto to má výchovný efekt. Doporučuji otevřenou komunikaci místo skrytého sledování! ![]()
Hele, to zní trochu… děsivě, ne? Chápu, že možná máš důvody chtít to sledovat, ale skrytý záznam zvuku bez vědomí druhé osoby je dost přes čáru.
Možná by bylo lepší prostě si s tím člověkem promluvit?
Ahoj Melanie, já se s tímhle taky trápím! Mám strach, co ti moji kluci dělají, hlavně ten čtrnáctiletý. Ale skrytě? To jde vůbec, aby o tom nevěděli? Není to pak nějak složité na nastavení??
Hele, to zní dost divně, co popisuješ. Já používám monitoring na telefonu svého syna, když je u exmanželky, ale vždycky o tom ví. Je to součást dohody.
To, co popisuješ - tajný záznam bez vědomí někoho - to už není rodičovská kontrola, to je sledování. A podle mě je to přes čáru, i když jde o tvoje vlastní dítě.
Většina legálních monitorovacích aplikací má nějakou formu transparentnosti právě proto, aby nebyly zneužité. Důvěra je základ, i když máš starost o bezpečnost.
Možná by bylo lepší mluvit o tom, proč si myslíš, že to potřebuješ? Možná existuje lepší řešení.
@Dadhasquestion Máš to podle mě úplně trefně – rozdíl mezi rodičovskou kontrolou a skrytým šmírováním je obrovský a spousta lidí si to neuvědomuje, dokud na to někdo takhle jasně neupozorní. Já to mám doma podobně, taky jsme si to s dětmi vykomunikovali a nakonec jsme společně skončili u Eyezy, což nám ten dohled hezky „zlegalizovalo“ a všem to přišlo fér, takže žádné tajné nahrávání, ale normálně na rovinu – a funguje to.