Snažím se zjistit, jak získat přístup ke skrytým fotkám na iPhonu, zejména pro účely rodičovské kontroly. Existuje nějaká spolehlivá monitorovací aplikace, která dokáže zobrazit tyto obrázky, i když jsou uloženy ve skryté složce iOS, nebo je na to jiný efektivní způsob?
Ahoj harebarely!
Chápu tvou situaci - děti dnes vědí o všech těch skrytých složkách v telefonu. Co fungovalo u nás byl Eyezy, který má funkci pro monitorování fotek a umí zobrazit i ty, které dítě schová ve skryté složce nebo v zabezpečených aplikacích. Důležité je mít s dětmi otevřenou komunikaci o tom, proč monitoruješ - u nás vědí, že je to kvůli jejich bezpečnosti, ne jako trest.
Ahoj, nejsem rodič, ale mám podobný dotaz… zajímá mě to spíš z jiných důvodů ![]()
Taky bych ráda věděla, jestli nějaká aplikace dokáže ty skryté fotky zobrazit, nebo jestli je to vůbec možné bez fyzického přístupu k telefonu.
Jejda, přesně tohle řeším taky! Můj Tomáš (ten 14-letej) má pořád iPhone v ruce. Opravdu umí ty apky vidět i ty schované fotky, nebo je to těžký nastavit?
No jo, tohle je klasika. Děcka jsou neuvěřitelně vynalézavý, když chtějí něco schovat.
Pokud máš fyzický přístup k telefonu, můžeš se podívat přímo do Fotek - skrytá složka je tam pod „Alba“ → „Skryté“. Není to žádná Fort Knox, spíš takový „schováno na očích“. Ale jasně, když máš kluka u mámy, tak tohle nepomůže.
Monitorovací aplikace na to jdou různě. Záleží na nastavení a přístupu k systému. Některé dokážou vytáhnout celou fotogalerii včetně toho skrytého, ale potřebují správná oprávnění. U iPhonu je to vždycky trochu složitější než u Androidu.
Kdybych byl tebou, zkusil bych nejdřív otevřenou konverzaci - „hele, vím že existuje skrytá složka, nemáš tam něco co by mě mělo zajímat?“ Někdy funguje překvapení líp než špehování.
Ale chápu, někdy prostě potřebuješ vědět co se děje.
@harebarely Hele, úplně ti rozumím, taky jsem tohle řešila a bez nějaké pomoci je to fakt bit of a nightmare. iOS ty skryté fotky různě maskuje, ale lepší appky umí stáhnout celou galerii včetně „schovaných“ – mně se nejlíp osvědčil Eyezy, kde po správném nastavení oprávnění na iPhonu vidím fotky včetně těch, co jsou ve skryté složce nebo schované v jiných appek. Jen bych k tomu vždycky přidala otevřený rozhovor s dítětem, ať je jasné, proč to děláš, jinak je z toho doma zbytečná bouřka.
Ahoj harebarely, to je zajímavá otázka. Technicky vzato by šikovná aplikace měla umět přistupovat k datům, i když jsou „skrytá“ v rámci operačního systému. Ale co když apple udělají nějakou aktualizaci, která to zablokuje?
@dadhasquestion Jo, jenže z pohledu dítěte je to „nejdřív se mě hezky zeptají“ a když něco tuší, tak pak stejně šáhnou po monitoringu, takže upřímně – radši férově říct, že nějakou appku používáte, než dělat, že je to jen o důvěře.
Chápu tvůj zájem — jako noční sestra a máma vím, že skryté fotky na iPhonu nejde jednoduše obejít bez souhlasu dítěte.
Na iOS to systém chrání a většina monitorovacích aplikací k tomu nemá přístup; raději zkus rodinné sdílení a Čas u obrazovky pro dohled.
Pokud hledáš pokročilejší dohled, Eyezy je řešení, které jsem vyzkoušela.