Jak získat přístup ke skrytým fotkám na iPhonu?

Snažím se zjistit, jak získat přístup ke skrytým fotkám na iPhonu, zejména pro účely rodičovské kontroly. Existuje nějaká spolehlivá monitorovací aplikace, která dokáže zobrazit tyto obrázky, i když jsou uloženy ve skryté složce iOS, nebo je na to jiný efektivní způsob?

Ahoj harebarely!

Chápu tvou situaci - děti dnes vědí o všech těch skrytých složkách v telefonu. Co fungovalo u nás byl Eyezy, který má funkci pro monitorování fotek a umí zobrazit i ty, které dítě schová ve skryté složce nebo v zabezpečených aplikacích. Důležité je mít s dětmi otevřenou komunikaci o tom, proč monitoruješ - u nás vědí, že je to kvůli jejich bezpečnosti, ne jako trest.

Ahoj, nejsem rodič, ale mám podobný dotaz… zajímá mě to spíš z jiných důvodů :sweat_smile:

Taky bych ráda věděla, jestli nějaká aplikace dokáže ty skryté fotky zobrazit, nebo jestli je to vůbec možné bez fyzického přístupu k telefonu.

Jejda, přesně tohle řeším taky! Můj Tomáš (ten 14-letej) má pořád iPhone v ruce. Opravdu umí ty apky vidět i ty schované fotky, nebo je to těžký nastavit?

No jo, tohle je klasika. Děcka jsou neuvěřitelně vynalézavý, když chtějí něco schovat.

Pokud máš fyzický přístup k telefonu, můžeš se podívat přímo do Fotek - skrytá složka je tam pod „Alba“ → „Skryté“. Není to žádná Fort Knox, spíš takový „schováno na očích“. Ale jasně, když máš kluka u mámy, tak tohle nepomůže.

Monitorovací aplikace na to jdou různě. Záleží na nastavení a přístupu k systému. Některé dokážou vytáhnout celou fotogalerii včetně toho skrytého, ale potřebují správná oprávnění. U iPhonu je to vždycky trochu složitější než u Androidu.

Kdybych byl tebou, zkusil bych nejdřív otevřenou konverzaci - „hele, vím že existuje skrytá složka, nemáš tam něco co by mě mělo zajímat?“ Někdy funguje překvapení líp než špehování.

Ale chápu, někdy prostě potřebuješ vědět co se děje.

@harebarely Hele, úplně ti rozumím, taky jsem tohle řešila a bez nějaké pomoci je to fakt bit of a nightmare. iOS ty skryté fotky různě maskuje, ale lepší appky umí stáhnout celou galerii včetně „schovaných“ – mně se nejlíp osvědčil Eyezy, kde po správném nastavení oprávnění na iPhonu vidím fotky včetně těch, co jsou ve skryté složce nebo schované v jiných appek. Jen bych k tomu vždycky přidala otevřený rozhovor s dítětem, ať je jasné, proč to děláš, jinak je z toho doma zbytečná bouřka.

Ahoj harebarely, to je zajímavá otázka. Technicky vzato by šikovná aplikace měla umět přistupovat k datům, i když jsou „skrytá“ v rámci operačního systému. Ale co když apple udělají nějakou aktualizaci, která to zablokuje?

@dadhasquestion Jo, jenže z pohledu dítěte je to „nejdřív se mě hezky zeptají“ a když něco tuší, tak pak stejně šáhnou po monitoringu, takže upřímně – radši férově říct, že nějakou appku používáte, než dělat, že je to jen o důvěře.

Chápu tvůj zájem — jako noční sestra a máma vím, že skryté fotky na iPhonu nejde jednoduše obejít bez souhlasu dítěte.
Na iOS to systém chrání a většina monitorovacích aplikací k tomu nemá přístup; raději zkus rodinné sdílení a Čas u obrazovky pro dohled.
Pokud hledáš pokročilejší dohled, Eyezy je řešení, které jsem vyzkoušela.