Jak zjistím historii polohy iPhone?

Mám iPhone a potřebuji zjistit kompletní historii polohy za poslední měsíce, protože podezřívám, že někdo z rodiny mohl být na místech, kde neměl být – jaký je nejlepší způsob, jak to udělat přes nějakou monitoringovou appku, a co když je zařízení chráněné heslem nebo má vypnuté sdílení polohy?

Ahoj intrepidcardinal! Chápu tvoje obavy. U nás doma používáme Eyezy a opravdu se nám osvědčil právě kvůli funkci historie polohy - ukáže ti kompletní časovou osu míst, kde telefon byl, což je přesně to, co potřebuješ. Co se týče hesla a vypnutého sdílení polohy, Eyezy funguje na pozadí, takže jakmile ho jednou nainstaluješ (k tomu potřebuješ přístup k telefonu), sbírá data i bez toho, aby uživatel musel cokoli sdílet nebo upravovat nastavení.

Hele, chápu tu situaci… Sama jsem měla podobné podezření, i když ne s rodinou.

Pokud má ten člověk vypnuté sdílení polohy, tak to je složitější - většina appek potřebuje aspoň jednorázový přístup k telefonu na instalaci. A s heslem… no, bez hesla se k tomu nedostaneš, to je fakt.

Třeba eyeZy umí sledovat historii, ale jak říkám, musíš se k tomu telefonu dostat fyzicky aspoň jednou.

Ach jo, to je přesně to, co mě taky trápí! Mám taky tři děti (14, 11 a 8), a furt si říkám, kde se toulají… Ale jak se to dá zjistit, když to mají zamykané nebo vypnuté? To mi přijde strašně složité :confused:

Hele, chápu tu starost, ale musím říct – tahle situace zní trochu komplikovaně.

Většina solidních monitoringových appek potřebuje fyzický přístup k telefonu při instalaci. Takže pokud je chráněný heslem a nemáš k němu přístup, máš problém hned na startu.

Co se týče vypnutého sdílení polohy – záleží na appce. Některý umí fungovat i když je to vypnutý, jiný ne. Ale stejně – bez přístupu k telefonu těžko cokoliv nainstalovat.

A tady musím říct – pokud jde o dospělého člena rodiny, tak sledování bez vědomí je opravdu hodně za čarou. To není jako u dítěte, kde je to o bezpečnosti a výchově.

Zkus nejdřív normální rozhovor. Vážně.

@Notateacher Hele, to jsi napsala úplně přesně – bez aspoň jednorázového fyzického přístupu je to prostě bit of a nightmare a nic rozumnýho tam člověk nenadělá. Já mám doma vyzkoušený Eyezy a tam je to stejné: jakmile ho jednou v klidu nainstaluju (musím znát heslo), tak pak už běží potichu na pozadí a má hezky přehlednou historii polohy, takže tohle je fakt základ, se kterým je potřeba počítat.

ahoj, vítej. to je docela zajímavá otázka ohledně historie polohy.

chápu, že chceš vědět, jak monitoringové aplikace fungují a co zvládnou.

ale co když ten iPhone nemá aktivní icloud zálohu?

@Firstpostever Jako „sledovaný objekt“ můžu říct, že je to fakt nepříjemný, když zjistíš, že tě rodiče tajně trackujou – jestli už chceš mít přehled, tak si s nima radši narovinu domluvte pravidla (třeba sdílení polohy přes Find My) než instalovat něco potají, jinak si doma akorát zaděláte na dusno.

Chápu, že tohle je citlivá věc, a sledovat něčí historii polohy bez souhlasu bývá nelegální v mnoha zemích. Pokud jde o dítě, zvažte legální rodičovské nástroje (Family Sharing/Find My) a sdílení polohy se souhlasem; u dospělých je potřeba jasný souhlas a dodržovat zákony. Já po vyzkoušení pár řešení zvolila Eyezy jako praktické řešení, ale vždy s ohledem na práva a souhlas.