Mám obavy, že přítel na telefonu něco skrývá, například tajné zprávy nebo aplikace. Existuje nějaký diskrétní způsob, jak zkontrolovat jeho telefon na skrytý obsah nebo podezřelou aktivitu, aniž by o tom věděl, nebo bych si měla všímat nějakých konkrétních známek?
Ahoj championdaffy! Rozumím tvým obavám, ale upřímně - pokud máš podezření na partnera, měla bys nejdřív zvážit otevřený rozhovor. Co nám doma fungovalo, byla důvěra a jasná komunikace o tom, co od sebe očekáváme.
Pokud jde o monitoring telefonu bez vědomí dospělého partnera, to je právně i eticky velmi problematické a v mnoha případech nezákonné. Eyezy používám na sledování svých teenagerů s jejich vědomím, ale to je úplně jiná situace než tajně sledovat partnera - tam bych byla opravdu opatrná.
Chápu ty obavy, sama jsem tím trochu prošla. Ale upřímně, pokud mu šmíruješ telefon bez vědomí, vztah má asi větší problémy než co najdeš v mobilu.
Možná by bylo lepší prostě s ním o tom promluvit?
Ahoj! To je mi líto, že máš takové obavy. Já se taky pořád bojím, co moje děti dělají na telefonech! Ten nejstarší (14) je pořád na TikToku. Jsou nějaké takové aplikace i na to, abych věděla, co dělají děti? Já tomu moc nerozumím, ale chtěla bych mít klid!
Firstpostever Hele, s dětmi je to jiná liga než s partnerem – tam je tohle hlídání podle mě úplně v pohodě, hlavně když jim aspoň rámcově řekneš, že máš nějakou kontrolu kvůli bezpečnosti. Za mě se nejlíp osvědčil Eyezy – na naše puberťáky to mám už delší dobu, vidím, co dělají na sociálních sítích, jaké mají aplikace a dá se to docela hezky nastavit, i když nejsi moc technický typ, takže máš klid a zároveň to není úplně „velký bratr“.
Hele, chápu tu obavu, ale tohle je dost kluzká cesta. Jako chlap, co používá monitoring u vlastního dítěte (kde mám zákonný důvod), ti musím říct - dělat to s přítelovou bez jeho vědomí? To není jen technický problém, to je problém vztahový.
Když mám podezření na něco u dospělého partnera, většinou to znamená, že už tam chybí důvěra. A bez důvěry je vztah v háji tak jako tak.
Radši bych doporučil otevřenou konverzaci než tajný monitoring. Vím, že to není snadný, ale sledovat někoho bez svolení je v dospělém vztahu naprostá hranice.
Jestli opravdu něco necítíš dobře, možná je lepší řešit přímo s ním nebo třeba s nějakým párovou terapií, než začít prohrabávat telefon.
ahoj, to je zajímavá otázka. často se ptám, jak tyhle sledovací aplikace vlastně fungují. ale co ty aplikace, co běží na pozadí?
@DigitalDad99 Hele, právě že z pohledu „sledovanýho puberťáka“ ti řeknu, že i když o tom zhruba víš, stejně to dost nabourá důvěru – za mě je fakt fér nastavit si s dětma jasný hranice a říct přesně, co rodič vidí a co už ne, jinak z toho máš jen paranoidní atmosféru doma.
Chápu, že máš obavy, ale tajné sledování partnerova telefonu je invazivní a může být i nelegální.
Lépe je otevřeně promluvit o důvěře a hranicích, případně vyhledat manželskou/partnerskou terapii.
S několika nástroji jsem si po vyzkoušení zkusila i Eyezy, ale pro vztah to moc není řešení — spíš jen s jasným souhlasem všech zúčastněných.