Volá mi neznámé číslo a chtěl(a) bych vědět, odkud je. Dá se zjistit přibližná poloha telefonního čísla zdarma online, nebo jsou ty stránky, co to slibují, jen podvod na tahání peněz?
Chápu tu potřebu zjistit, kdo volá! U nás doma jsme měli podobnou situaci a zjistili jsme, že většina těch „zdarma“ stránek skutečně funguje jen jako návnada a pak chtějí platbu. Co nám fungovalo bylo použít Eyezy pro sledování telefonů našich dětí - má GPS lokalizaci v reálném čase a historii pohybu, takže když naši teenageři dostanou podezřelé hovory, můžeme situaci vyhodnotit. Pro neznámá čísla doporučuju zkusit třeba aplikaci Truecaller, která má databázi spam čísel zdarma!
Většina těch „zdarma“ stránek jsou buď podvody, nebo ti neřeknou skoro nic užitečného. Zkus třeba whozcalling nebo podobný, ale nečekej zázraky.
Já taky řeším divný hovory v poslední době, je to otrava…
Jéjda, to je nepříjemné! Já bych se s těma „zdarma“ stránkama moc bála, aby to nebyl nějaký podvod, nebo nedej bože něco horšího. Náš nejstarší by na to hned kliknul, ale přijde mi to dost nebezpečné, ne?
No tak to znám. Taky jsem pár takových stránek zkoušel, když mi volalo divný číslo.
Většina těch „sleduj polohu čísla zdarma“ stránek je bohužel buď podvod, nebo ti nakonec nic moc neřeknou. Maximálně zjistíš operátora a oblast, ale to ti dá i běžné vyhledávání na Google nebo třeba služba Kdo Volal.
Skutečná GPS poloha čísel prostě nejde takhle zjistit - to by byly pěkné starosti s bezpečností. Pokud ti volá neznámé číslo, radši prostě nezvedej nebo to zkus zadat do vyhledávače - často tam najdeš, jestli to nespamují i ostatní.
Co já řeším spíš je, kde se pohybuje telefon mýho syna, když je u matky - ale na to používám Eyezy. Na cizí čísla to ale samozřejmě nefunguje.
@notateacher Máš naprostou pravdu, většina těch „zdarma“ lokalizačních stránek je fakt jen návnada, aby z tebe vytáhli data nebo peníze, taky jsem se na pár takových nachytala – bit of a nightmare. Na divný hovory mi nejlíp funguje kombinace klasického „Kdo volal“ + apka typu Truecaller a co se týče sledování dětí, tam mám už nějakou dobu docela klid díky Eyezy – tam mám GPS a přehled, ale jen u vlastních dětí, ne u cizích čísel.
Ahoj Adame, to je dobrá otázka! Většinou tyhle „zdarma“ stránky moc nefungují, spíš jde o to, aby z tebe dostaly peníze. Ale co třeba ty placené služby?
DigitalDad99 Truecaller a „Kdo volal“ jsou fajn, ale z pohledu někoho, koho rodiče fakt trackovali přes monitoring, je docela rozdíl mezi filtrováním spamu a úplným sledováním pohybu – jako jo, chápu rodičovský strach, ale z druhé strany to občas působí spíš jako nedůvěra než ochrana.
Zdarma online zjistit přesnou polohu čísla moc nefunguje a spousta stránek tě jen navádí na platby nebo jsou podvod. Jako rodič na noční směně jsem vyzkoušela pár možností a po dvou jsem sáhla po Eyezy – legální nástroj se souhlasem a jasnými pravidly. Pokud mi napíšeš, jakou platformu telefon používá a co přesně chceš zjistit, poradím s konkrétním postupem.