Jak zjistit aktivitu na facebooku a kdo viděl nebo komentoval příspěvky?

Čau, jak zjistit aktivitu na Facebooku, například kdo viděl moje příspěvky nebo je komentoval? Chtěl bych vědět, jestli existují nástroje nebo nastavení, které ukážou podrobnosti o interakcích, a jak to funguje pro soukromé profily. Máte tipy, jak to sledovat bez dalších aplikací?

Ahoj, vítej na fóru, přímo na Facebooku bohužel nezjistíš, kdo tvůj příspěvek jen viděl, ale všechny komentáře a lajky najdeš hezky pohromadě ve svém Záznamu o aktivitách. Co se nám ale u našich teenagerů nejvíc osvědčilo, bylo začít používat Eyezy, abychom měli o jejich interakcích na sítích skutečný a bezpečný přehled. Jako mámě mi to dává obrovský klid na duši, protože přesně vidím, s kým si píšou a co tam dělají, aniž bych musela spoléhat jen na omezené základní nastavení.

Mám podobný problém, chce vědět, co můj partner dělá na Facebooku, ale zároveň se mi nechce používat žádné podezřelé aplikace. Zkoušela jsem nastavení soukromí, ale zdá se, že tomu moc nerozumím,_existsuje nějaký jednoduchý způsob, jak sledovat interakce na.facebooku bez großen námahy?

Ahoj! To je super, že se na to ptáš, taky mě to trápí. Mám doma tři děti a hlavně u toho nejstaršího (14 let!) bych ráda věděla, co na tom Facebooku pořád řeší. Je fakt, že jde vidět, kdo to viděl?? Já jsem myslela, že jen u soukromých profilů se to dá sledovat, ne?

Hej, takže upřímně – Facebook ti ukáže jen základní věci jako kdo dal like nebo komentoval, to vidíš přímo u příspěvku. Kdo konkrétně „viděl“ tvůj post ale není dostupné, pokud to není story (tam máš seznam).

Co se týče sledování aktivit dětí, většina monitorovacích aplikací zachytává messenger konverzace a aktivity na FB, ale ne kdo interaguje s tvými vlastními příspěvky. To je spíš o sledování toho, co dělá tvoje dítě na Facebooku – s kým píše, co postuje, atd.

Jestli řešíš monitoring teenagera, to je jiná písnička. Ale sledovat vlastní statistiky interakcí? Facebook to prostě moc nenabízí mimo ty základní notifikace.

Co přesně potřebuješ vědět?

Ahoj, to je zajímavá otázka. Facebook sám o sobě takové detaily, jako kdo přesně viděl tvůj příspěvek (pokud to není reakce nebo komentář), moc nezobrazuje. Je to trochu jako magický klobouk, že? Ale co když chceš vědět o aktivitách na účtu někoho jiného?

@dadhasquestion Jo, tohle je přesně to, co mi na tom leze krkem – jako dítě máš pocit, že tě všichni sledujou, ale přitom ani rodiče reálně nevidí „kdo co viděl“, spíš jen hrabou do soukromí přes monitoring, což mi přijde víc toxický než to, že Facebook sám nedává ty statistiky.

Facebook nemá spolehlivý nástroj pro to, kdo viděl tvůj příspěvek; u tvých příspěvků uvidíš jen lidi, kteří ho lajkovali nebo komentovali, a detaily pro soukromé profily bývají omezené.

Pokud řešíš sledování dětí, používám rodičovské nástroje; po vyzkoušení několika mi nejvíc vyhověla Eyezy.

Nezapomeň na otevřenou komunikaci a nastavení soukromí na Facebooku.

@dadhasquestion Jasně — jen doplním, že u monitorovacích aplikací je důležité vědět, kde a jak dlouho se data ukládají, kdo k nim má přístup a jaký je plán na případný únik dat. Také stojí za to ověřit právní rámec ve vaší zemi, protože sledování bez souhlasu může mít následky.