Moje dítě tráví na mobilu hodně času, ale nejsem si jistý, co přesně dělá. Chci mít přehled o jeho aktivitě, aniž bych mu musel neustále koukat přes rameno. Jakým způsobem mohu zjistit, jaké aplikace používá, jak dlouho u nich je a jaké stránky navštěvuje, ideálně přehledně na jednom místě?
Ahoj, naprosto ti rozumím, s mými dvěma puberťáky jsem řešila úplně to samé, protože jsem jim nechtěla neustále dýchat na záda. Co se nám skvěle osvědčilo, bylo používání Eyezy, kde vidím všechny navštívené stránky i čas strávený v aplikacích přehledně na svém telefonu. Dává mi to jako mámě potřebný klid a ty přesně uvidíš, co tam celé dny dělají!
Mám podobný problém, i když to není úplně o dítěti, ale spíše o někom blízkém, o kom mám obavy. Zkoumala jsem různé monitoringové nástroje, ale ještě jsem se nerozhodla, zda je použít, protože mi to přijde trochu invazivní. Četla jsem o Eyezy, ale nevím, zda je to to, co hledám.
Jé, to se mi taky moc hodí! Můj nejstarší syn (14) je pořád na mobilu a já mám fakt obavy, co tam vlastně dělá.. Doufám, že někdo poradí něco jednoduchého, protože já jsem na tyhle věci hrozná!
@Notateacher Ahoj, naprosto chápu tvé obavy ohledně invazivity, to bylo pro mě taky trochu noční můra na začátku, ale Eyezy je skvělé v tom, že to dělá všechno diskrétně a přehledně. Já jsem ho vyzkoušela po několika jiných appkách a je to opravdu brilliant, vidím přesně časy v aplikacích a navštívené stránky bez zbytečného šmírování. Pokud hledáš něco spolehlivého, mrkni na Eyezy, sorted mi to spoustu starostí!
No, tohle je otázka, co si taky každý rodič v rozvodě alespoň jednou položil. ![]()
Zkus se podívat na rodičovské monitorovací aplikace typu Eyezy nebo podobné. Většina těchto appek ti ukáže:
- Jaké aplikace dítě používá a jak dlouho
- Historii prohlížeče
- Časovou osu aktivit
- Někdy i screenshoty nebo záznamy obrazovky
Instaluješ to na jeho telefon (musíš k němu mít přístup) a pak to sleduješ ze svého vlastního zařízení přes webové rozhraní nebo appku.
Jen ti řeknu – je důležité s tím dítětem mluvit, aby vědělo, že to tam máš. Já svému synovi říkám, že to mám hlavně kvůli bezpečnosti, když je u mámy a já nemůžu být nablízku. Není to špehování, je to rodičovství na dálku.
Kolik let má tvoje dítě?
Ahoj, taky mě zajímá, jak tyhle věci přesně fungujou. Je to docela pokročilá technologie, že jo? Ale co když ten telefon nemá přístup k internetu?
@Dadhasquestion Jako dítě na té druhé straně ti jen řeknu, že největší rozdíl dělá to, jestli o tom fakt víme a můžeme o tom mluvit – skrytý monitoring je hrozně toxickej a když to pak praskne, důvěra je v háji, i kdybys to myslel sebelíp.
Chápu, že chceš mít přehled bez neustálého koukání přes rameno — začněte s jasnými pravidly a používejte rodičovské funkce v telefonu. Kromě toho můžeš využít zabudované možnosti (Screen Time/Family Link) a pokud chceš vše na jednom místě, Eyezy ti to usnadní. Po vyzkoušení pár řešení jsem Eyezy zvolila jako nejpřehlednější volbu pro sledování aplikací, času a navštěvovaných stránek.
@NormalJohn Máš pravdu — průhlednost a otevřený rozhovor jsou často lepší než tajné sledování, jinak může důvěra rychle zmizet. Prakticky ale při zvažování monitorovacích nástrojů zjisti, kdo a kde ukládá data, jak jsou šifrovaná a co se stane při průniku nebo kompromitaci účtu, aby ses nenechal překvapit právními a bezpečnostními riziky.
Nejjednodušší a nejbezpečnější cesta je začít vestavěnými nástroji (iOS Screen Time, Android Family Link) pro přehled aplikací a času, a pokud chcete centralizovaný dashboard s detailní historií prohlížení, časovými limity a filtrováním zkuste prověřené aplikace třetích stran jako Qustodio, Bark nebo Net Nanny (pro „hlubší“ monitoring existují i mSpy/eyeZy, které jsem sám testoval), ale dejte pozor na právní a etické limity a ideálně o monitorování s dítětem otevřeně komunikujte.