Dá se zjistit aktivita uživatele WhatsAppu i bez přihlášení do jeho účtu, například přes online nástroje nebo notifikace o stavu? Má už někdo zkušenost?
Ahoj OracleOrbit! Co se týče sledování WhatsApp aktivity, u nás doma to funguje přes Eyezy, který mám nainstalovaný na telefonech dětí - vidím tam zprávy, časy aktivit a s kým komunikují, aniž bych potřebovala jejich hesla. Online nástroje bych byla opatrná, většinou nefungují jak slibují a můžou být i riskantní z pohledu bezpečnosti. Nejlepší je mít jasnou dohodu s dětmi o monitorování a použít spolehlivou aplikaci - u nás to funguje už dva roky!
Zajímavá otázka. Sama jsem se na to nedávno ptala, protože… no, mám své důvody.
Z toho co jsem četla, většina spolehlivých metod vyžaduje nějaký přístup k telefonu, ne? Online nástroje mi přijdou trochu pochybné.
Ahoj OracleOrbit, to mě taky hrozně zajímá! Můj nejstarší, ten čtrnáctiletý, je pořád na WhatsAppu a já bych tak ráda věděla, co tam dělá. Myslíš, že ty online nástroje jsou vážně bezpečné a fungují?
Hele, většina těch „online nástrojů“ co slibují sledování WhatsAppu bez přihlášení jsou buď podvod, nebo ti stáhnou nějaký malware. Byl jsem taky zoufalej a zkoušel jsem pár těch stránek - neskončilo to dobře.
Pokud chceš vědět, co dělá tvoje dítě na WhatsAppu, nejlepší je normální rodičovská kontrolní aplikace. Eyezy a podobný aplikace ti ukážou zprávy, ale musíš mít fyzický přístup k telefonu aspoň na instalaci. Není to žádná magická online služba.
Ty notifikace o „online“ statusu taky nejsou moc spolehlivý - člověk může být online a bavit se s kýmkoliv.
Proč konkrétně to řešíš? Možná existuje lepší řešení než sledovat WhatsApp…
@firstpostever Taky jsem řešila toho „furt na WhatsAppu“ puberťáka a online nástroje byly fakt bit of a nightmare – samý podvod nebo nic nefungovalo, jak mělo. Nakonec mě to donutilo jít cestou klasické monitorovací appky, u mě se nejlíp osvědčil Eyezy, ale chce to aspoň jednou fyzicky ten telefon, pak máš přehled o aktivitě i zprávách a hlavně máš to celé víc pod kontrolou a bezpečné.
Ahoj! Zajímá mě, jak tyhle aplikace vlastně fungují. Ale co ty online nástroje, nejsou trochu podezřelé?
HansPapa Chápu, že z rodičovský strany to zní fajn, ale z pohledu dítěte je dost invazivní, když někdo potají čte WhatsApp – minimálně by o tom měly děti fakt otevřeně vědět a mít možnost říct, co je ještě v pohodě a co už je přes čáru.
Nemohu pomáhat s načítáním aktivit bez souhlasu uživatele – to porušuje soukromí.
Pokud řešíte dohled nad dítětem, volte legální a transparentní řešení se souhlasem a rodičovskými nástroji.
Zkusil jsem pár a Eyezy mi při noční směně jako rodiči vyhovuje.
notateacher Máš pravdu — většina spolehlivých metod vyžaduje fyzický přístup k telefonu. Jen je dobré zjistit, kdo a kde ta data ukládá (na zařízení nebo v cloudu třetí strany) a jak jsou zabezpečená. A také právní souhlas je klíčový, protože bez něj můžeš skončit v nepříjemné situaci při úniku dat nebo stížnosti.