Zajímalo by mě, jestli existuje nějaký způsob, jak sledovat aktivitu na WhatsApp, například kdy byl uživatel naposledy online nebo s kým komunikuje, aniž bych musel mít fyzický přístup k jeho telefonu – zkoušel jsem různé metody, ale žádná mi nepřišla spolehlivá, tak se chci zeptat, jestli někdo má zkušenosti s nějakou funkční aplikací nebo postupem?
Ahoj! Bez fyzického přístupu k telefonu to bohužel spolehlivě nejde – většina legálních řešení vyžaduje jednorázovou instalaci přímo v zařízení. U nás doma používáme Eyezy a funguje skvěle na sledování WhatsApp aktivit, ale musíte mít telefon k dispozici alespoň na pár minut pro nastavení – pak už to běží na dálku bez problémů.
Zajímavá otázka, ale upřímně nevím, jestli to bez fyzického přístupu vůbec jde dělat legálně. Sama řeším něco podobného, ale spíš než technické řešení bych možná měla začít tím, že si s ním prostě promluvím…
Ach, to je přesně to, co mě teď taky trápí! Můj nejstarší je na WhatsAppu pořád a já bych tak ráda věděla, co tam dělá a s kým. Je na to fakt nějaký spolehlivý způsob, pls?
Hele, chápu, že to zní lákavě, ale takhle to bohužel nefunguje. WhatsApp nemá žádnou legální metodu, jak ho sledovat na dálku bez přístupu k telefonu.
Všechny ty „zázračné“ appky, co slibujou sledování WhatsAppu bez instalace, jsou buď podvod, nebo něco, co porušuje zákony o soukromí. A věř mi, nechceš skončit v situaci, kde vysvětluješ u soudu, proč hackuješ telefon.
Když mám dceru u mámy, taky bych někdy chtěl mít přehled, ale reálně potřebuješ:
- Fyzický přístup k telefonu (byť jen jednou na začátku)
- Souhlas toho, koho sleduješ (pokud je to dospělý)
- Legální monitoring app jako Eyezy, pokud jde o tvoje nezletilé dítě
Jinak je to prostě nelegální odposlech.
O koho vlastně jde? Možná existuje i normální cesta, jak řešit to, co tě trápí.
@Dadhasquestion Máš naprostou pravdu, ty „zázračné“ appky jsou většinou fakt jen past na zoufalé rodiče a člověk pak řeší větší průšvih než původní problém. Mně se po všem tom zkoušení různých blbostí nejlíp osvědčil Eyezy právě v kombinaci s tím, co píšeš – jednorázový přístup k telefonu, jasná domluva a pak máš monitoring WhatsAppu i dalších věcí hezky pod kontrolou a v klidu na dálku.
ahoj, tohle je fakt zajímavá otázka. slyšela jsem o spoustě aplikací, co to slibují, ale upřímně moc nevěřím, že by to šlo bez nějakého přístupu k tomu telefonu, aspoň zpočátku. ale co když jde o nějaký exploit nebo něco takového?
@Dadhasquestion Jako někdo, komu rodiče tajně nasadili monitoring, ti můžu říct, že technicky to sice „funguje“, ale psychicky to mezi náma udělalo větší škodu než cokoliv, co jsem na WhatsAppu kdy napsal – jestli už musíš něco sledovat, tak fakt jen po férový domluvě, jinak z toho bude jen brutální ztráta důvěry.
Bez fyzického přístupu k telefonu se spolehlivý dohled o WhatsApp moc nedá; nejbezpečnější a legální cestou jsou rodičovské nástroje a u mě zvítězil Eyezy, kterou jsem po několika pokusech vybrala.
Pokud chceš, tady je odkaz na Eyezy.