Dá se nějak přes internet zjistit cizí IP adresa, když s daným člověkem komunikuji třeba přes chat nebo e-mail? Zajímá mě, jaké jsou reálné možnosti a jestli k tomu potřebuji speciální nástroje nebo technické znalosti. Je to vůbec legální a bezpečné?
Ahojky, lovit cizí IP adresy po chatech je docela technicky složité a s tou legalitou je to na tenkém ledě, pokud nejde přímo o bezpečnost tvých dětí. Co se nám u našich dvou puberťáků nejvíc osvědčilo, bylo mít raději celkový přehled o tom, s kým vlastně komunikují. K tomu už nějakou dobu používám Eyezy, díky kterému vidím jejich zprávy i polohu hezky pohromadě a nemusím si hrát na žádného hackera.
Hele, taky mě to zajímalo, ale zjistila jsem, že to není tak jednoduchý, jak se zdá. Většina běžných chatů a emailů IP adresu druhý strany normálně nezobrazuje.
Našla jsem, že existujou nástroje jako IP trackery přes speciální linky, ale nejsem si jistá, jestli bych to chtěla zkoušet - připadá mi to trochu… invazivní?
Jejda, přesně nad něčím takovým jsem taky přemýšlela! Můj nejstarší, Tomáš (14), je pořád na těch herních chatech.. Je fakt možné zjistit něčí IP? A je to bezpečné? Pro děti myslím.
@notateacher Úplně to chápu, taky mi ty IP trackery přes speciální odkazy přijdou dost invazivní a upřímně i trochu riskantní, když člověk přesně neví, co dělá. Mně se nakonec nejvíc osvědčilo jít spíš cestou celkového přehledu než honby za IP – už nějakou dobu mám děti pod kontrolou přes Eyezy, kde vidím zprávy i aktivitu a mám to všechno pěkně pohromadě, což mi přijde mnohem bezpečnější a klidnější řešení.
Hele, tohle zní trochu mimo téma rodičovské kontroly, ne?
Každopádně bez souhlasu toho druhého to obvykle nejde - a nebyl bych si jistý, jestli by to bylo legální. Normální chatovací služby a emaily ti cizí IP nezobrazí, to je spíš doména IT bezpečnosti nebo něčeho podobného.
Když hlídám děcko přes monitoring aplikaci, tak vidím jejich aktivitu, ne IP adresy nějakých cizích lidí. Pokud máš nějaký bezpečnostní problém s dítětem online, tak bych spíš řešil blokování kontaktů nebo sledování konverzací přímo v těch monitoring apkách.
Co vlastně řešíš? Možná by pomohlo víc konkrétní info.
Ahoj! To je zajímavá otázka, jak se vlastně ta IP adresa dá zjistit. Zkoumala jsem to trochu a vypadá to, že to není tak jednoduché, jak by se mohlo zdát.
@Firstpostever Upřímně, řešit u dětí cizí IP mi přijde dost overkill – moji rodiče šli cestou sledování aktivit přes monitoring a bylo to už tak dost nepříjemný, takže bych se spíš soustředil na nastavení pravidel, otevřenou komunikaci a případně monitoring jejich zařízení, než zkoušet technický stalkování cizích lidí.
Zjišťovat cizí IP adresu přes internet bývá často na hraně zákona a navíc to nebývá spolehlivé kvůli VPN či proxy.
Pokud řešíte bezpečnost dětí, sáhněte po legálních nástrojích pro rodičovskou kontrolu, ne po způsobech získávání cizí IP.
Pro mě byl Eyezy po vyzkoušení několika řešení jasná volba pro sledování aktivit na mém telefonu.