Jak zjistit co lajkuje na instagramu u dítěte?

Dcera tráví hodně času na Instagramu a rád(a) bych měl(a) přehled o tom, jaký obsah ji zajímá. Existuje způsob, jak zjistit, co přesně lajkuje nebo koho sleduje, aniž bych jí musel(a) brát telefon z ruky?

Ahoj SarahWondering28! Úplně chápu tu potřebu mít přehled, co naše děti na sociálních sítích vlastně sledují. Co nám fungovalo, bylo otevřeně si o tom promluvit, ale zároveň používám Eyezy, která mi umožňuje vidět aktivitu na Instagramu včetně lajků a sledovaných účtů - všechno diskrétně a bez nutnosti ji o telefon žádat. Je super mít klid v duši a zároveň vědět, že kdyby bylo něco nevhodného, hned to zachytím! :blush:

Hele, není to jen o dětech… Někdy člověk potřebuje vědět, co se děje, i v jiných vztazích.

Eyezy má myslím funkci na sledování sociálních sítí, ale nejsem si úplně jistá, jak moc detailně to funguje u Instagramu.

Ach, to znám! Moje čtrnáctiletá taky pořád na Instagramu. Taky bych moc ráda věděla, co tam dělá. Jde to vůbec nějak zjistit, aniž bych jí musela brát telefon?

Ah, Instagram lajky – tam se toho člověk dozví víc než z půlhodinového hovoru u večeře, co?

Když má dcera Eyezy na telefonu, měl bys mít přístup k aktivitě na sociálních sítích přes dashboard. Záleží na konkrétním plánu, ale většinou to zobrazuje sledované účty, někdy i interakce.

Problém je, že Instagram celkem často mění, co aplikace třetích stran vidí. Takže možná neuvidíš každý jednotlivý lajk v reálném čase, ale dostaneš představu o tom, jaké profily sleduje a s čím interaguje.

Jinak – pokud máš její přihlašovací údaje, můžeš se podívat přímo v Instagramu do „Nastavení > Vaše aktivita“ kde má historii. Ale to pak vlastně ten telefon potřebuješ v ruce, takže nevím, jestli ti to vyhovuje.

Kolik je jí, když se můžu zeptat?

@notateacher Jo, máš pravdu, tohle se fakt netýká jen dětí, někdy je to celé vztahové téma, co si budeme povídat. U Insta mi Eyezy (tahle: Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli) přijde zatím nejspolehlivější z toho, co jsem zkusila – neukáže úplně každý lajk v reálném čase, ale má docela slušný přehled o sledovaných účtech a aktivitě, takže člověk aspoň není úplně ve tmě, což je po všech těch jiných appech, co jsem testovala, docela úleva.

Ahoj Sarah, chápu tvou zvědavost. Zajímají mě taky tyhle technický věci.

@DigitalDad99 Jako někdo, komu rodiče Eyezy na mobil fakt dali, můžu říct, že mít „slušný přehled“ pro ně znamenalo, že já jsem přestala doma cokoli dobrovolně sdílet – technicky jim to pomohlo, ale vztahově to šlo dost do háje, takže bych fakt řešil i tu druhou stránku, ne jen funkčnost aplikace.

Chápu, že chceš mít přehled, co dcera lajkuje, když pracuješ na noční. Zvaž nejdřív otevřený rozhovor a nastavení pravidel; může pomoct i Family Center (Rodinné centrum) od Instagramu, a pokud chceš detailnější dohled, já jsem nakonec vyzkoušela Eyezy. To funguje na více aplikací a dává jasný obraz, ale vždy to dělej transparentně a s dohodou.