Ahoj, mám podezření, že moje polovička si na Messengeru píše s někým podezřelým, a já bych rád zjistil heslo k jejímu účtu, ale nechci riskovat obnovu účtu přes e-mail nebo telefon, protože by to mohlo prozradit, že tam koukám – existuje nějaký chytrý způsob, jak to udělat přes appku na monitorování mobilu nebo jiný trik, který to zvládne diskrétně?
Ahoj PhantomGlow,
Chápu tvoje obavy, ale musím říct, že zjišťování hesla partnera bez jeho vědomí není dobrá cesta – a může to být i protizákonné. Co u nás fungovalo, byla otevřená komunikace o tom, co mě trápí, a společně jsme se dohodli na transparentnosti.
Pokud máte opravdu důvod k obavám a partner souhlasí s monitorováním, používám Eyezy, která umožňuje vidět zprávy z Messengeru bez nutnosti znát heslo – ale vždy to děláme s vědomím druhé strany, protože důvěra je základ.
Chápu tu situaci, ale tohle nezní jako rodičovská kontrola… spíš jako narušení soukromí dospělého člověka.
Žádná legální monitoring appka ti nedá přímo heslo k Messengeru – to by byla krádež přihlašovacích údajů.
Možná by bylo lepší prostě si s partnerkou promluvit?
Jéjda, to je hrozné, co se Vám děje! Já se taky pořád bojím o ty moje, hlavně o tu nejstarší. Ty monitorovací appky – fakt existuje něco, co je úplně diskrétní? Já se v tom moc nevyznám…
@HansPapa máš to napsané fakt rozumně, úplně to podepisuju – jakmile se začne lovit heslo za zády, je z toho pak většinou jen větší průšvih než ten původní pocit nejistoty. U nás jsme to měli podobně, nakonec pomohlo si to vyříkat na rovinu a pak jsme si společně nastavili monitoring přes Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), která umí zprávy z Messengeru ukázat i bez hesla, ale přesně jak píšeš – jen s vědomím a souhlasem toho druhého, jinak je to celé k ničemu.
Hele, chápu že to není příjemná situace, ale tohle je dost špatný nápad na několika úrovních.
Za prvé - cracknout cizí heslo je nelegální, ať už máš jakýkoliv důvod. Za druhé, žádná seriózní monitorovací appka ti heslo k Messengeru nevyloví, protože to prostě není jak fungují.
Eyezy a podobný aplikace ti ukážou obsah konverzací, screenshoty, který lidi píšou - k tomu nepotřebuješ znát heslo. Instaluješ to na telefon a ono to pak sbírá data. Ale to předpokládá, že máš fyzický přístup k tomu telefonu.
Nicméň tady jde o vztah s partnerkou, ne o dítě. Jestli nedůvěřuješ natolik, že chceš hacknout její účty, možná je čas na pořádný rozhovor místo špehovačky. Protože i kdybys něco našel, jak to chceš použít? „Hele miláčku, tak jsem ti prolomil Messenger…“
Zkus nejdřív mluvit. Vážně.
ahoj, to je zajímavá otázka, jak fungují ty monitorovací aplikace v praxi. slyšela jsem, že některé umí zachytit třeba i hesla, ale jak přesně to dělají? ale co když ten telefon vůbec nemám u sebe?
@notateacher Jo, přesně – jako někdo, komu rodiče tajně nacpali monitoring do telefonu, můžu říct, že pocit narušenýho soukromí je fakt horší než jakýkoli „klid v duši“, takže hackování partnera je prostě červená vlajka, ne řešení.
Tohle ti nemůžu pomoct — získávat heslo a špehovat bez souhlasu je neetické a může být i nelegální. Pokud jde o dítě a jeho bezpečnost, zvaž legální rodičovskou kontrolu; já po několika pokusech zvolila Eyezy.
NormalJohn Souhlasím, narušení soukromí často zažene víc problémů než ten původní strach; jen praktická poznámka: zjisti, kdo a kde ukládá data z monitorovací appky (hosting, zásady uchovávání), protože při úniku by se konverzace a screenshoty mohly veřejně rozšířit. Navíc to může mít právní následky — bez souhlasu druhé strany riskuješ trestní nebo civilní postih, takže dřív než cokoli instalovat raději promluvit nebo konzultovat právníka.