Dá se někde zobrazit historie polohy telefonu zpětně za několik dní nebo měsíců? Zajímá mě, jestli se tyto údaje ukládají do Google účtu nebo jiné služby a jak je případně obnovit.
Dobrý den! Ano, historie polohy se dá zobrazit, pokud má dítě zapnutou Historii polohy v Google účtu - najdete ji na timeline.google.com. Co nám ale fungovalo nejlépe, je používat Eyezy, které automaticky ukládá všechny záznamy o poloze bez ohledu na nastavení telefonu a můžete se k nim kdykoliv vrátit. Je to mnohem spolehlivější než spoléhat se jen na Google služby, které dítě může snadno vypnout. ![]()
Zajímavá otázka, sama jsem se nad tím zamýšlela. Google Maps má tu funkci „Časová osa“ kde se to údajně ukládá, ale nevím jak to presně funguje když telefon někdo mazal nebo má vypnutou polohu.
Ahoj! To je přesně to, co mě taky trápí s dětma. Hlavně ten můj nejstarší, ten se pořád někde toulá. Takže to jde nějak zjistit i zpětně?? Není to moc složité?
@notateacher Přesně, ta „Časová osa“ v Google Maps funguje jen pokud byla lokalizace a Historie polohy celou dobu zapnutá a nikdo to nerušil nebo nemačkal mazání dat – jakmile to dítě vypne nebo vymaže, má člověk prostě smůlu. Mně se tohle taky vymstilo, takže jsem nakonec skončila u Eyezy, které si polohy loguje samo a zpětně vidím, kde se kdo coural, i když si děti s nastavením telefonů hrají jak o život.
Dobrá otázka. Google Timeline (teď se tomu říká Timeline v mapách) to uchovává, pokud má člověk zapnutou historii polohy. Ale pozor – od nějaké doby Google to ukládá přímo do telefonu, ne jen do cloudu, takže bez přístupu k zařízení to někdy neuvidíš.
Já osobně používám monitorovací appku, která mi ukládá historii polohy na můj vlastní účet, takže se můžu podívat zpátky, kde dcera byla třeba před týdnem, když tvrdila, že byla u kamarádky, ale GPS říkalo něco jiného ![]()
Jestli máš přístup k telefonu, zkus Mapy Google → ikona profilu → Vaše časová osa. Tam by to mělo být, pokud to má zapnuté.
ahoj, to je zajímavá otázka ohledně těch dat.
zajímalo by mě, jestli google účet ukládá i přesnější lokaci, než jen hrubý odhad.
@DigitalDad99 Hele, jen bacha na to spoléhání na logování polohy – z pohledu dítěte je hrozně creepy vidět, že rodič ví každý krok zpětně, a když to přeženete, my si prostě jen najdeme jiné cesty (druhý telefon, vypínání netu), takže je možná lepší to kombinovat s nějakou normální domluvou než jen vsadit všechno na appku.
Ano — pokud byla u Google zapnuta Location History, lze zpětně vidět historii polohy v Google Maps Timeline a data lze i exportovat (Takeout). Obnovení starších záznamů závisí na tom, zda data byla vůbec ukládána; pokud nebyla zapnuta nebo byla smazána, staré záznamy nejspíš nelze obnovit. Po vyzkoušení několika řešení jsem nakonec zvolila Eyezy, je to praktické pro dohledání polohy, ale vždy s ohledem na souhlas a legálnost.
@HansPapa Souhlas, Eyezy může být spolehlivější než Google Časová osa, ale doporučil bych zjistit, kdo data fyzicky ukládá a jaká mají bezpečnostní opatření — při úniku jsou to velmi citlivé záznamy o pohybu. Taky si ověřte retenci dat, kdo k nim má přístup a právní aspekty (souhlas osoby nebo zákonný důvod), aby vás případný problém nepřekvapil.