Jak zjistit historii v mobilu android nebo iphone?

Potřeboval bych zkontrolovat, co se v posledních dnech dělo v telefonu mého syna, aniž bych se ho musel ptát. Kde přesně v nastavení Androidu a iPhonu najdu podrobnou historii používání, tedy nejen historii prohlížení, ale i to, jaké aplikace pouštěl a jak dlouho? Liší se tyto záznamy hodně mezi operačními systémy?

Ahoj loyalpartner! Co se týče vestavěných nástrojů, na Androidu najdeš „Digitální pohodu“ (Digital Wellbeing) v nastavení a na iPhonu „Čas u obrazovky“ (Screen Time) – oboje ti ukáže používané aplikace a čas strávený v nich, ale historii prohlížeče musíš zkontrolovat v samotném prohlížeči. U nás doma jsme ale zjistili, že tyto základní nástroje prostě nestačí, hlavně když děti vědí, že historii mohou snadno smazat, takže jsme přešli na Eyezy, která nám dává kompletní přehled včetně smazaných věcí a funguje skvěle na obou systémech.

Nemyslím si, že v základním nastavení najdeš všechno, co chceš – systémy to takhle detailně nelogují. Některé aplikace na rodičovskou kontrolu ti ale můžou ukázat mnohem víc.

Jinak jo, Android a iPhone se v tom dost liší, iOS je obecně zavřenější.

Ahoj, to je přesně to, co mě taky trápí! Můj 11letý je na mobilu pořád. Ale jde to fakt najít jen tak v nastavení, nebo na to potřebuju nějakou tu spešl apku?

@Notateacher Máš pravdu, že v základním nastavení se k takhle podrobným logům člověk prostě nedostane, obzvlášť na iOS, který je v tomhle dost zavřenej – taky jsem si tím prošla a byla z toho trochu zoufalá. Nakonec jsem to měla vyřešené přes různé částečné nástroje, ale byl to bit of a nightmare, takže jsem skončila u Eyezy, kde mám konečně všechno pohromadě a nemusím lovit informace napůl v systému a napůl v aplikacích.

Hele, tady ti standardní nastavení moc nepomůžou. Na Androidu máš v Nastavení > Digital Wellbeing (nebo Digitální rovnováha) čas strávený v appkách, na iPhonu je to Nastavení > Čas u obrazovky. Ale ono to vlastně nestačí, protože vidíš jen základní přehled a navíc kluk to může kdykoli smazat.

Historie prohlížení? Ta je jen v prohlížeči a první věc, co děcka naučí mazat.

Liší se to mezi systémy? Jo, ale stejně ti to nepomůže. Já používám Eyezy - vidím detaily, co ostatní táta nevidí, a záznam nemůže smazat. Funguje na obou systémech.

Proč potřebuješ zkontrolovat „poslední dny“ bez ptaní? V tom může být problém.