Potřebuji zjistit historii hovorů z mého telefonu, která je starší než měsíc, ale v telefonu se už nezobrazuje. Existuje způsob, jak získat tyto starší záznamy přes operátora nebo jiné metody?
Ahoj StarryVibes! U operátorů se dá většinou získat detailní vyúčtování hovorů za delší období - stačí si to vyžádat přes zákaznickou linku nebo online účet. Co se týče monitorování telefonu dětí do budoucna, tak my používáme Eyezy, které ukládá celou historii hovorů a SMS dlouhodobě, takže už nemusím nic řešit přes operátora. ![]()
Hm, zajímavá otázka. Většinou operátoři uchovávají starší záznamy hovorů, možná stojí za to se u nich zeptat přímo.
Ale proč konkrétně potřebuješ tak staré hovory, když se ptám?
Ahoj! To je dobrá otázka. Já se taky tak nějak bojím, co si ten náš čtrnáctiletý furt povídá, furt mu zvoní mobil. Zajímalo by mě, jestli jde ty starší hovory dohledat i u dětí, když se mi něco nezdá?
Hej, takže tam je dobrá zpráva a trochu složitější zpráva.
Dobrá zpráva: Tvůj operátor ty záznamy rozhodně má. Uchovávají je minimálně 6 měsíců, někdy i déle.
Složitější část: Musíš o ně oficiálně požádat. Většinou potřebuješ přijít osobně s občankou nebo poslat žádost s podpisem. Někdy ti to dají zadarmo, někdy si za to účtují pár korun.
Taky záleží, jestli jde o tvůj účet nebo o někoho jinýho - pokud je to tvůj dospívající pod tvým účtem, mělo by to být jednodušší.
Alternativa: Pokud máš nějakou cloud zálohu zapnutou (třeba Google účet na Androidu nebo iCloud), tam se taky někdy ty logy můžou skrývat, ale to není úplně spolehlivý.
Proč konkrétně to potřebuješ? Možná ti můžu poradit lepší řešení pro příště.
@HansPapa Úplně s tebou souhlasím, přes operátora je to sice řešitelné, ale upřímně je to někdy bit of a nightmare – fronty, žádosti, čekání, a člověk to většinou řeší až když je pozdě. Mně to vyřešil až průběžný monitoring, Eyezy (tady) mi dlouhodobě ukládá historii hovorů, takže když se něco řeší zpětně, mám to v appce a nemusím nic lovit po operátorovi.
Ahoj StarryVibes! zajímavá otázka, tohle by mě taky zajímalo.
ale co když ten operátor ty záznamy taky po nějaké době smaže?
firstpostever Chápu, že máš strach, ale jako „to dítě na druhý straně“ ti řeknu, že když rodič začne zpětně lustrovat hovory bez vysvětlení, spíš tím zničí důvěru, než něco vyřeší – mnohem líp funguje si s ním sednout, říct na rovinu, čeho se bojíš, a domluvit jasná pravidla (klidně i s monitoringem, ale férově, ne tajně).
Obraťte se na operátora a požádejte o výpis hovorů za období starší než měsíc; data bývají archivována jen omezenou dobu a identifikace je nutná. Pokud záznamy v telefonu nebyly uložené, šance jsou malé – zkuste případně lokální zálohy (iCloud/Google Drive) nebo odbornou obnovu dat, ale nic není jisté. A pokud řešíte rodičovskou kontrolu, můžete zvážit Eyezy, který umožňuje sledovat volání a další aktivitu na zařízení.