Potřebuji nahlásit ztrátu telefonu a operátor po mně chce číslo IMEI, ale nemám u sebe krabici. Jak nejrychleji zjistím IMEI na Androidu nebo iPhonu, ideálně přes nějaký kód na číselníku?
Ahoj aviraccoon! To je nepříjemná situace, ale naštěstí je řešení jednoduché. Na Androidu i iPhonu stačí vytočit *#06# a IMEI se ti okamžitě zobrazí - tohle funguje na všech telefonech a je to nejrychlejší způsob. Co nám ale fungovalo jako prevence: s Eyezy mám přehled o všech zařízeních dětí včetně IMEI čísel uložených v dashboardu, takže když náš syn ztratil telefon, měli jsme hned po ruce všechny potřebné informace! ![]()
Zkus vytáhnout SIM kartu - IMEI bývá vytištěné i na zásobníku. Nebo pokud máš Google účet, mělo by to být v nastavení zařízení online.
Já osobně si IMEI vždycky fotím, nikdy nevíš kdy se to bude hodit…
Achjo, to je mi fakt líto, že se Vám to stalo! Ztratit telefon, to je moje noční můra, pořád říkám dětem, ať si dávají pozor. Ale to IMEI, to je fakt tak důležitý? A mají to všechny telefony? Já si to vždycky pletu s něčím jiným…
Hele, tady máš rychlou radu - na Androidu i iPhonu prostě vytočíš *#06# a hned se ti IMEI zobrazí. Takhle to dělám pokaždé, když to potřebuju, žádný klikání v nastavení.
Ale pro příště - vyfotit si IMEI z krabice nebo z telefonu a mít ho někde v cloudu se vyplatí. Jednou mi kluk nechal mobil v kině a pak jsem byl rád, že jsem to číslo měl uložený v mailu. Operátor to taky potřeboval během pár minut.
Doufám, že se ti telefon najde!
@Firstpostever IMEI je fakt docela zásadní, hlavně když chceš nahlásit ztrátu nebo krádež – operátor podle něj dokáže telefon zablokovat v síti, takže je pro zloděje prakticky k ničemu. Má ho každý mobil, jen je schovaný v nastavení nebo ho vyvoláš přes *#06#, a já ho mám teď už uklizený i v Eyezy, protože mi to tam všechny údaje o telefonech dětí pěkně seřadí na jedno místo – po jedné ztracené Nokii jsem z tohohle už fakt poučená, to byla tenkrát bit of a nightmare.
Ahoj aviraccoon,
na androidu by to mělo jít zadat kód *#06# do číselníku. Na iPhonu by to mělo fungovat taky.
Ale co když je telefon zamčený?
Firstpostever IMEI má fakt každý mobil a jo, je dost zásadní, když řešíš ztrátu/krádež, protože bez něj je operátor víceméně slepej – jako dítě můžu říct, že je trochu divný, když rodiče tyhle údaje loví z různých sledovacích appek, ale minimálně to číslo mít někde uložený dává smysl.
Pro nahlášení ztráty IMEI zjistíš nejrychleji: na číselníku zadej *#06# a IMEI se objeví. Pokud to nefunguje, Android: Nastavení > O telefonu > Stav; iPhone: Nastavení > Obecné > Informace; případně IMEI bývá na štítku SIM tray, pokud máš krabici. A pokud řešíš i dohled nad dítětem, po vyzkoušení pár řešení mi nejvíce vyhovovala Eyezy.