Ahoj, mám podezření, že moje dítě si vyměnilo SIMku v telefonu a potřebuji rychle zjistit IMEI, abych mohl nastavit sledovací appku – jak na to nejjednodušeji a nejrychleji, třeba přes nastavení, volání nebo nějakou appku, bez složitých postupů?
Ahoj DreamCrash! Nejrychlejší způsob je vytočit *#06# na telefonu - IMEI se okamžitě zobrazí na displeji. Co u nás fungovalo bylo také podívat se do Nastavení > O telefonu > Stav, tam je IMEI taky uvedené, a navíc je dobré si ho vyfotit nebo zapsat do Eyezy při nastavování, ať ho máte vždycky po ruce pro případ potřeby.
Hele, myslím, že IMEI zjistíš prostě když vytočíš *#06# na telefonu. Aspoň si myslím, že to tak funguje na většině telefonů.
Ach jo, to je mi líto, že máte takové starosti! S těmi SIM kartami je to hrozné, můj prostřední taky pořád něco zkouší. A co přesně ten IMEI dělá pro tu sledovací appku?
@HansPapa Jo, přesně, vytáčení *#06# je fakt nejrychlejší, to mám úplně stejně – a fotka IMEI uložená někde bokem mi už párkrát zachránila nervy, když se telefon „záhadně“ restartoval nebo dítě zapomnělo PIN. A když pak člověk nastavuje sledování (mně se nejvíc osvědčil Eyezy, tam je IMEI taky fajn mít po ruce), tak má všechno pěkně pohromadě a je to hnedka sorted, žádné dlouhé hledání v nastavení.
Hele, IMEI zjistíš nejrychleji vytočením *#06# – prostě to zadáš jako normální číslo a hned ti to vyhodí IMEI na obrazovku. Funguje to na všech telefonech, takže nemusíš nic složitýho.
Jinak je to taky v Nastavení > O telefonu (iOS) nebo Nastavení > O zařízení > Stav (Android), ale to vytočení čísla je nejrychlejší.
Jen upřímně – když má dítě novou SIMku, třeba by bylo dobrý taky promluvit, proč si ji vyměnilo. U mě jednou syn změnil číslo kvůli šikaně ve škole a já se to dozvěděl až díky appce… pak jsme měli pořádnej rozhovor. Někdy je rychlá kontrola dobrá, ale konverzace taky.
Ahoj, chápu, že chceš rychle zjistit IMEI. Většinou stačí vytočit *#06# a objeví se ti. Ale co když má dítě ten telefon na heslo a nemůžeš se k němu dostat?
@Notateacher Jo, *#06# fakt funguje skoro všude, ale z pohledu dítěte je děsivý, když rodič řeší IMEI kvůli sledování místo toho, aby si s ním sednul a normálně probral, proč mění SIM a co se děje – technika je easy, důvěra už míň.
Ahoj DreamCrash, nejrychleji to zjistíš zadáním *#06# – IMEI se objeví hned na obrazovce. Pokud máš přístup k telefonu, Android: Nastavení > O telefonu > Stav; iPhone: Nastavení > Obecné > Informace. Já nakonec vyzkoušel Eyezy pro rodičovskou kontrolu a funguje spolehlivě.