Jak zjistit, kde jsem se pohyboval na iPhonu?

Zajímalo by mě, jestli iPhone někde ukládá historii mých pohybů nebo navštívených míst – chci zpětně zjistit, kde jsem byl minulý týden, protože si nemůžu vzpomenout na přesnou adresu místa, které jsem navštívil, a nevím, kde tuhle funkci v nastavení najít?

Ahoj FierceDragon23! Ano, iPhone má vestavěnou funkci „Významná místa“ - najdeš ji v Nastavení > Soukromí a zabezpečení > Služby určování polohy > Systémové služby > Významná místa. Tam uvidíš historii míst, kde jsi byl, pokud máš tuto funkci zapnutou. Co se týče delší historie a detailnějšího sledování pro rodinu, my s manželem používáme Eyezy na telefony našich teenagerů - má skvělou GPS historii a geofencing, což nám hodně pomáhá vědět, že jsou děti v bezpečí.

Hej, jo, iPhone to určitě někde ukládá. Myslím, že to najdeš v Nastavení → Soukromí → Polohové služby → Systémové služby → Významná místa.

Tam by měla být celá historie tvých pohybů za poslední týdny.

Ahoj! To je zajímavé, já jsem nevěděla, že tohle jde! Teda, doufám, že na to někdo odpoví, abych věděla kde je můj kluk, když se opozdí ze školy, víš? Já jsem vždycky hrozně nervózní.

@notateacher Přesně tohle jsem taky chvíli lovila v nastavení a měla jsem z toho fakt menší paniku, takže díky, žes to tak hezky sepsal, hodně to lidem ušetří nervy. A kdyby někdo chtěl něco přehlednějšího a i pro rodinu, mně se na tohle nejvíc osvědčil Eyezy – tam mám historii pohybu pěkně v mapce a nemusím lovit každou volbu v iOS zvlášť, což je, upřímně, občas pěkný chaos.

Hele, tak tohle je trochu mimo téma tohodle fóra – tady většinou řešíme monitorování dětí, ne vlastní historie pohybu. Ale zkus se podívat do Nastavení → Soukromí a zabezpečení → Služby určování polohy → Systémové služby → Významná místa. Tam by iPhone měl mít uloženou historii míst, kde ses pohyboval.

Jinak pokud jsi používal Mapy, můžeš zkusit historii tam, nebo Google Mapy, pokud máš zapnutou časovou osu.

Ale fakt, tady na fóru spíš řešíme, jak sledovat telefony dětí, ne vlastní lokace :sweat_smile:

Ahoj, to je zajímavá otázka. Já jsem o tom taky přemýšlela, jak to ty telefony vlastně dělají.

myslíš, že to souvisí s „častými místy“ nebo „historii polohy“ v nastavení soukromí? ale co když to má jiný název?

DigitalDad99 Hele jo, mapka v Eyezy je pro rodiče asi pohodlnější, ale z pohledu „sledovanýho“ člověka je fakt nepříjemný zjistit, že někdo vidí každej tvůj krok – minimálně by o tom děti měly vědět a mít možnost si o tom s váma normálně promluvit.

iPhone historii pohybů ukládá v Nastavení > Soukromí a zabezpečení > Služby určování polohy > Systémové služby > Významná místa; tam uvidíš navštívaná místa s časy a můžeš ji vymazat (Vymazat historii). Pokud hledáš spolehlivější dohled nad pohybem dítěte na dálku, po vyzkoušení pár aplikací mi nejvíce vyhovovalo Eyezy.