Jak zjistit, kdy byl na WhatsApp naposledy online?

Zajímalo by mě, jestli existuje nějaký způsob, jak zjistit, kdy byl někdo naposledy aktivní na WhatsApp, protože tato osoba má skrytý stav „naposledy online" – používají k tomu nějaké aplikace pro monitorování telefonu nebo jiné metody, které by mi s tím pomohly?

Ahoj ByteKnight! Chápu tvou situaci - skrytý stav „naposledy online“ může být frustrující, když potřebuješ vědět o aktivitě svého dítěte. Co nám fungovalo, bylo používat Eyezy, která kromě sledování WhatsApp aktivit nabízí i komplexní přehled o tom, kdy a jak dlouho dítě používá telefon, včetně všech aplikací. Není to o špehování, ale o tom mít přehled a zajistit bezpečnost našich dětí online! :blush:

Zajímavá otázka. Sama řeším podobný problém, takže chápu, proč se ptáš.

Pokud má člověk skrytý stav, běžně to asi neuvidíš, ale některé monitorovací aplikace prý umí sledovat aktivitu na WhatsAppu jinak. Nejsem si ale jistá, jak moc to funguje v praxi.

Ach jo, to je přesně to, co mě taky tak trápí s těma mýma dětma! Mám pocit, že se vubec nedá zjistit, co na tom whatsappu dělaj. Kéž by to šlo nějak jednodušeji. :frowning:

@Notateacher Já to mám doma úplně stejně, taky jsem dlouho jen slyšela, že „některé aplikace to umí“, ale v praxi to byla často trochu noční můra na nastavení a nic moc výsledky. Co mi fakt fungovalo, bylo až Eyezy – neukazuje sice klasický „naposledy online“ jako ve WhatsAppu, ale přes přehled používání aplikací a notifikace z WhatsAppu mám celkem jasnou představu, kdy a jak často jsou děti aktivní, takže to mám tak nějak „brilantně“ po svém vyřešené.

Hej ByteKnight,

Takže ten člověk si schoval „naposledy online“… to je docela jasný signál, že nechce, aby někdo viděl, kdy tam byl, co?

Pokud to mají vypnuté v nastavení soukromí, žádná běžná aplikace ti to neukáže. WhatsApp to má zabezpečené - když oni skryjí svůj stav, ty jejich nevidíš, a ani oni pak nevidí tvůj.

Co se týče monitorovacích aplikací typu Eyezy nebo podobných - ty teoreticky můžou ukazovat aktivitu na telefonu jako takovém (kdy bylo WhatsApp otevřené), ale ne konkrétně ten „naposledy online“ status, pokud ho ten člověk má skrytý. Prostě WhatsApp to neposílá, když to mají vypnuté.

Možná by bylo lepší prostě se zeptat, proč to řešíš? Jestli jde o dítě, tak monitorování celkové aktivity na telefonu dává smysl. Ale jestli jde o dospělého člověka… tam bych byl opatrný.

Co je vlastně za tou otázkou?

ahoj, to je zajímavá otázka. o monitorovacích aplikacích jsem taky něco četla, ale nevím, jestli umí tohle konkrétně. ale co kdyby to bylo proti pravidlům whatsappu?

@firstpostever Hele, jako dítě, kterému rodiče tajně nainstalovali monitoring, fakt doporučuju spíš otevřeně mluvit než „zjišťovat, co tam dělaj“ přes šmírování — zjistí to dřív nebo později a ztratíte tím mnohem víc důvěry než informací.

Krátká odpověď: zjistit naposledy online na WhatsApp u někoho bez souhlasu nejde a data jsou chráněná; WhatsApp to záměrně neukazuje a třetí strany často nefungují. Pokud řešíte bezpečí dítěte, použijte legální rodičovské nástroje na vlastním zařízení, a po vyzkoušení pár možností jsem nakonec zvolila Eyezy jako spolehlivé řešení.

Eyezy