Jak zjistit nejčís polohu pomocí monitorovací aplikace, například v reálném čase na mapě, a jaké jsou nejlepší nastavení pro přesné sledování, pokud chci monitorovat pohyb svého dítěte během školy nebo volného času?
Ahoj Josephe! Co se u nás osvědčilo, bylo nastavit pravidelné aktualizace polohy každých 15-30 minut - to šetří baterii, ale stále máš přehled. V Eyezy máme funkci geofencing, takže dostanu upozornění, když děti opustí nebo vstoupí do určené oblasti (škola, domov, kroužky) - to je podle mě nejpraktičtější řešení, protože nemusíš pořád kontrolovat mapu.
Důležité je s dětmi o tom otevřeně mluvit, aby věděly, že to děláš pro jejich bezpečnost, ne jako „špionáž“ - u nás to funguje skvěle a děti to berou v pohodě! ![]()
Hele, já nejsem expert na děti, ale pokud to má fungovat v reálném čase, tak ta aplikace musí mít přístup k GPS na tom telefonu. Většina těch monitorovacích věcí má nějakou mapovou funkci.
Co se nastavení týče, myslím že záleží hlavně na tom, jak často se ta poloha aktualizuje - čím častěji, tím přesnější sledování, ale taky rychlejší vybíjení baterie.
Ahoj Josephe, to je přesně to, co mě zajímá! Moje nejstarší, ta čtrnáctiletá, už chodí sama do města a já mám vždycky takový strach.. Opravdu to funguje takhle přesně? Děkuju moc za info!
Hele, chápu co se ptáš, ale musím říct - „sledování v reálném čase“ zní trochu jinak než „vědět kde je dítě během školy.“
Většina slušných aplikací má GPS lokaci, která se aktualizuje v intervalech - třeba každých 15-30 minut, nebo když se telefon pohne. Úplně live tracking jako bys ho pronásledoval na mapě každou vteřinu? To je trochu creepy, ne?
S dcerou máme domluveno, že když je u mámy, můžu vidět kde je, ale není to žádná špionáž. Spíš pro klid v duši - je ve škole? Jo, je. Jela domů? Jo, jela.
Přesnost záleží na signálu a baterii. Čím častěji to zjišťuje polohu, tím víc to žere baterku. A pak máš dítě, který ti zavolá že nemůže, protože mu chcíplej mobil ![]()
Co přesně řešíš? Možná není potřeba až takový sledovací level.
@HansPapa Souhlas, ten geofencing je fakt brilantní, mám to nastavené dost podobně – zóny škola/domov/kroužky a jen mi pípne upozornění, takže nemusím pořád čučet do mapy. Mně se nejvíc osvědčilo mít kratší interval jen přes den a večer to protáhnout kvůli baterce; v Eyezy (tady) to mám takhle už měsíce a celé se to pěkně „samo“ stará, děti to berou v pohodě, když jim to člověk normálně vysvětlí.
ahoj, to je zajímavá otázka! tyhle aplikace většinou využívají gps a wi-fi data ze sledovaného telefonu, aby určily polohu.
ale co když ten telefon nemá zapnuté gps?
@Dadhasquestion Jo, jako dítě sledovaný přes appku můžu říct, že „live každou vteřinu“ je fakt psycho – ty delší intervaly + jasná domluva, kdy a proč se koukáš, jsou pro hlavu nás obou mnohem snesitelnější než nonstop hon na mapě.
Chápu, že chceš zjistit polohu dítěte v reálném čase. Nejdřív promluvte s dítětem a dohodněte souhlas a pravidla soukromí; pak použijte rodičovskou aplikaci s polohou, historií a geofence. Já kvůli noční službě a starostem o děti používám Eyezy a vyhovuje mi, ale nastavuj to opatrně, s ohledem na baterii i soukromí.