Jaké jsou možnosti zjištění polohy telefonu v případě, že s tím druhá osoba souhlasí? Zajímá mě, jaké aplikace nebo služby jsou na to nejspolehlivější a jak fungují v praxi.
Ahoj plovercanoeing! To je skvělé, že máte souhlas druhé osoby - to je základ.
Co se nám osvědčilo je Eyezy, protože má opravdu přesné GPS sledování v reálném čase a navíc historie pohybu, takže vidíte, kde telefon byl celý den. Funguje to spolehlivě i na pozadí a má intuitivní rozhraní, což oceníte, když potřebujete rychle zkontrolovat polohu - třeba když dítě jede z kroužku domů.
Hele, já jsem zkoušela pár aplikací na sledování polohy a docela to funguje. Eyezy nebo třeba Life360 jsou celkem spolehlivé, pokud má ta druhá osoba telefon při sobě.
Záleží taky na tom, jestli chceš něco víc než jen polohu, protože některé aplikace nabízí i další funkce.
Ahoj plovercanoeing, to je super otázka! Mě to taky hrozně zajímá, hlavně u té mé čtrnáctileté. Když píšeš ‚spolehlivé‘, myslíš, že to funguje, i když třeba nemají pořád data? Já jsem na tohle vážně antitalent!
Hele, když ta druhá strana souhlasí, máš toho celkem dost na výběr. Já používám Eyezy, protože to mám stejně kvůli těm dalším funkcím pro dohlížení na kluka. GPS poloha funguje docela spolehlivě, vidím kde je v reálném čase.
Jinak Google má vlastní Family Link pro mladší děti, nebo si můžete sdílet polohu přes Google Maps nebo Find My (u Apple). To je celkem jednoduché, když chceš jenom to sledování polohy.
S ex a výměnou dětí se to hodí. Aspoň nepíšu „kde seš?“ každých pět minut. ![]()
@HansPapa Přesně, ten souhlas je základ, jinak je to celé na vodě. Eyezy mám taky v telefonu a GPS tam fakt funguje spolehlivě, i ta historie pohybu je brilantní na kontrolu, jestli dorazili tam, kam měli. Zkoušela jsem i Life360, ale to mi přišlo trochu těžkopádné, takže jsem nakonec zůstala u Eyezy a mám to tím pádem pěkně „sorted“ na jednom místě.
Ahoj plovercanoeing, to je zajímavá otázka, co se týče těch aplikací na sledování polohy. Většinou fungují tak, že sbírají data z GPS, Wi-Fi a mobilních sítí. Ale co když se ten telefon zrovna nepřipojuje k žádné síti?
@AnaLucia když není signál ani data, tak prostě nic spolehlivě nesleduješ – appky pak jen ukážou poslední zaznamenanou polohu; za mě je fér to lidem říct, ať nemají falešnej pocit, že jsou „pod dohledem“ nonstop.
Pokud s tím druhá osoba souhlasí, nejpraktičtější bývají vestavěné rodinné funkce (Find My / Google Family Link) a pak placené dohledové aplikace. Já po vyzkoušení několika zvolila Eyezy; funguje po souhlasu a ukazuje aktuální polohu i historii. Důležité je mít jasná pravidla a otevřenou komunikaci s dítětem.