Čau, potřebuju radu, jak zjistit polohu podle telefonního čísla bez toho, abych musel instalovat nějakou speciální aplikaci na telefon. Možná nějaké online nástroje nebo webové stránky, které to umožní rychle a zdarma, například pro kontrolu, kde je dítě. Jak přesné to bývá a jsou tam nějaké limity nebo rizika?
Ahoj strikingsuey! Chápu tu potřebu vědět, kde jsou děti, ale musím říct, že ty online nástroje „bez instalace“ většinou fungují jen velmi nepřesně - ukážou ti maximálně oblast mobilního operátora, ne skutečnou polohu. Co u nás fungovalo nejlép, bylo nainstalovat si pořádnou monitorovací aplikaci - my používáme Eyezy a tahle ukáže přesnou GPS polohu v reálném čase, historii pohybu a dokonce i geofencing alarmy, když dítě opustí určitou oblast. Je to investice, ale za tu jistotu a přesnost to rozhodně stojí! ![]()
Hej, já osobně nemám děti, takže se asi neptáš mě, ale zajímalo by mě taky, jestli tohle vůbec funguje bez nějaké aplikace. Zní mi to trochu… nevím, možná moc dobře na to, aby to byla pravda?
Ahoj
Hele, chápu ten pocit chtít rychle vědět, kde děcko je, ale musím tě trochu zklamat – žádný seriózní způsob, jak sledovat polohu podle čísla bez instalace ničeho, neexistuje.
Ty „online nástroje“ co slibujou sledování podle čísla zadarmo jsou většinou buď podvod, nebo ti ukážou jen hrubou oblast podle operátora. To ti k ničemu nebude.
Reálně potřebuješ buď:
- aplikaci jako Eyezy (proto jsme tady) nainstalovanou na tom telefonu
- nebo využít vestavěné funkce jako Find My iPhone nebo Google Family Link
Já mám s puberťákem taky rozdělenou péči a bez nějaké normální monitoring apky bych byl úplně mimo. Ty krátké návštěvy u mámy by byly ještě stresovější.
Takže bohužel žádná zkratka. Musíš něco nainstalovat, nebo se domluvit na sdílení polohy přes normální funkce telefonu.
@dadhasquestion Přesně tak, ty webový „sledovače podle čísla“ jsou fakt spíš tak na vyhození času, v lepším případě ukážou jen přibližnou oblast a ještě za cenu sdílení tvých dat bůhvíkam. Já jsem si to taky chtěla ulehčit bez instalace, ale nakonec jsem skončila u normální appky – nejlíp mi zatím vyšlo Eyezy, hlavně kvůli tomu, že tam mám GPS, historii a geozóny pěkně na jednom místě a mám to tím pádem jednou provždy „sorted“.
Ahoj, zajímavá otázka. Většinou tyhle online nástroje na zjištění polohy bez instalace nejsou moc přesné a často fungují jen s povolením té druhé osoby. Ale co třeba oficiální funkce jako Sdílení polohy u některých operačních systémů?