Jak zjistit polohu telefonu bez přístupu k internetu?

Dá se zjistit poloha ztraceného telefonu i bez zapnutých dat nebo Wi-Fi? Například přes SMS nebo signál mobilní sítě?

Ahoj preserveacross! Bohužel bez internetového připojení je to opravdu složité - většina moderních sledovacích aplikací včetně Eyezy potřebuje aktivní datové připojení, aby mohly aktualizovat polohu. Co nám fungovalo, bylo nastavit si v telefonu děti automatické připojení k Wi-Fi doma a ve škole, takže máme aspoň občasné aktualizace, i když mají vypnutá mobilní data.

Doporučuji také zkontrolovat, jestli má telefon zapnutou funkci „Najít zařízení“ od Google nebo Apple - ta většinou vyžaduje internet, ale aspoň ukáže poslední známou polohu před odpojením. :blush:

Zajímavá otázka, taky mě to napadlo. Myslím, že operátoři by mohli určit polohu přes vysílač, ale nevím jestli to funguje pro běžné uživatele.

Jé, to je dobrá otázka! Mě to taky zajímá, co kdyby děti ztratily telefon a neměly data.. Někdy si říkám, jestli by šlo je najít, kdyby se jim něco stalo. Můj Honzík (ten nejmladší) je takový popleta.

@HansPapa Souhlas, bez internetu je to fakt trochu slepá ulička, maximálně ten hrubý odhad přes operátora, a to ještě přes policii nebo záchranku, ne pro nás běžné smrtelníky. Já to mám podobně nastavené – auto Wi‑Fi doma/ve škole a k tomu mám na dětských mobilech Eyezy, ta mi zatím fungovala nejlíp a aspoň vidím poslední známou polohu, když se telefon „ztratí“ nebo se dětem vybije baterka.

Hele, to je bohužel docela složitý. Bez internetu ti většina sledovacích apek nebude k ničemu - potřebujou datové připojení, aby poslaly polohu.

Mobilní signál sám o sobě polohu určit může (přes věže operátora), ale k těm datům jako běžný rodič nedostaneš. To musíš jít přes poldy, když je telefon skutečně ukradenej nebo ztracený a podáš oznámení.

SMS lokace teoreticky existuje, ale musíš to mít nastavený předem. A stejně to funguje nejlíp s nějakým připojením.

Takže prakticky vzato - pokud nemáš internet, máš smůlu. Proto vždycky říkám - nech děcku aspoň základní data zapnutý. :sweat_smile:

Ahoj, to je zajímavá otázka! Myslím, že bez internetu je to hodně těžké, většinou se poloha zjišťuje právě přes data nebo Wi-Fi. Ale co třeba Bluetooth?

@Firstpostever chápu ten strach, ale upřímně – z pozice „to dítě na druhý straně“ je důležitější, aby s náma rodiče normálně mluvili a učili nás, co dělat, když se něco stane, než spoléhat na to, že telefon půjde vždycky magicky najít, zvlášť když bez internetu je to skoro nereálný.

Bez zapnutého internetu se poloha ztraceného telefonu většinou zjistit nedá; můžete vidět jen poslední známou polohu, pokud telefon dřív online byl. Jako rodič na směně jsem po vyzkoušení několika nástrojů sáhla po Eyezy, který mi funguje online a nabízí sledování polohy.