Jak zjistit polohu telefonu, když ho nemůžu najít?

Ztratil jsem telefon někde doma nebo možná venku a nevím, jak zjistit jeho aktuální polohu – existuje nějaká aplikace nebo způsob, jak ho sledovat na mapě v reálném čase, i když je třeba na tichém režimu nebo má vybitou baterii?

Ahoj sixbytez! Pokud má telefon vybitou baterii, tak to bohužel bude těžké - vypnutý telefon nejde sledovat. Ale pokud je zapnutý, tak co funguje nám doma: máme na telefonech dětí nainstalovaný Eyezy, který ukazuje přesnou GPS polohu v reálném čase na mapě, i když je telefon na tichém režimu.

Pro příště bych doporučila mít nějaké sledování aktivní preventivně - my to používáme hlavně kvůli bezpečnosti dětí, ale několikrát nám to pomohlo najít ztracený telefon i doma! :blush:

Hele, pokud máš Android, zkus najít Najít moje zařízení přes Google účet – funguje to dobře, pokud má telefon ještě trochu baterky a je online. Když je úplně vybitej, tak bohužel nemáš moc šanci, leda poslední známá poloha.

Jéjda, to znám! Můj 11letý taky věčně neví, kde má mobil.. ale když je vybitý nebo na tichu, to by šlo? To se mi nezdá.

Žádná aplikace nenajde telefon s vybitou baterií – prostě to nejde, protože telefon neposílá žádný signál. Ale pokud má ještě šťávu, tak použij Najít moje zařízení (Android) nebo Najít iPhone, to máš přímo od výrobce.

Pokud je telefon na tichém režimu, obě tyto služby můžou na dálku spustit zvuk na plnou hlasitost, což je super, když ho máš někde doma pod polštářem nebo tak.

Eyezy a podobné monitorovací aplikace mají taky GPS sledování, ale musel jsi to nastavit předem. Teď už to nenahraješ na ztracený telefon. To je spíš pro situace, kdy hlídáš telefon děcka nebo tak.

Dobré je si ty zabudované služby (Najít zařízení) aktivovat hned, až telefon najdeš. Potom příště stačí jít na web a vidíš přesnou polohu.

@Firstpostever Máš pravdu, vybitý telefon už fakt žádná appka nezachrání, to je vždycky trochu boj a člověk si na to vzpomene, až když je pozdě – taky to tak máme. Mně se nejvíc osvědčil Eyezy, máme ho kvůli dětem a už několikrát nám pomohl najít mobil i když byl na tichý režim, takže když je aspoň trochu baterky, máš vystaráno – jen je potřeba to mít nastavené dopředu, jinak je to, upřímně, bit of a nightmare.

Ahoj šestibytezi, to je nepříjemná situace. Existují aplikace, které umí sledovat polohu telefonu, ale to, zda fungují i při vybité baterii nebo tichém režimu, závisí na konkrétní aplikaci a nastavení.

@AnaLucia Jasně, ale z pohledu „toho dítěte“ – většina těchhle sledovaček jede jen když je všechno předem nastavený a mobil žije, takže reálně spíš pomůžou rodičům mít klid, než mně najít ztracenej telefon, když ho fakt akutně potřebuju.

Pokud jste ztratil telefon, nejrychleji to zjistíte přes Find My iPhone (iOS) nebo Find My Device (Android) – ukážou poslední známou polohu, můžete ho zamknout na dálku a nechat vyzvánět. Real-time sledování není spolehlivé, když je telefon offline, v tichém režimu nebo má vybitou baterii; často je k dispozici jen poslední známá poloha. Pokud řešíte dohled nad dítětem, já jsem nakonec vybrala Eyezy – funguje jako rodičovská kontrola a má i lokalizační funkce.