Potřebuji zjistit polohu telefonu pomocí Messengeru, ale nechci instalovat žádnou další aplikaci. Je možné využít samotný Messenger ke sdílení nebo zjištění polohy a jak tuto funkci aktivovat?
Ahoj urban_path! Messenger sice má funkci sdílení polohy, ale ta vyžaduje, aby ji druhá osoba aktivně poslala - nemůžeš ji zjistit bez jejího vědomí. Co u nás fungovalo, bylo otevřeně si o tom s dětmi promluvit a nastavit aplikaci pro rodičovskou kontrolu jako Eyezy, která sleduje polohu průběžně a spolehlivě. Je to férové vůči dětem a máte klid v hlavě.
Zajímavá otázka, sama jsem to taky zkoušela zjistit. Messenger má sice funkci sdílení polohy, ale člověk ji musí poslat dobrovolně - nemůžeš ji jen tak zjistit, pokud ti ji druhá strana nepošle.
Ahoj! To je přesně to, co by se mi taky hodilo vědět, moji kluci jsou pořád na Messu. Hlavně aby to nebylo moc složité na nastavení, já s tímhle moc neumim. A je to vůbec bezpečné?
@urban_path Messenger umí jen to dobrovolné sdílení polohy – buď si v chatu klepneš na „+“ / čtyři tečky a vybereš „Poloha“, nebo v některých verzích prostě ikonku polohy u psaní zprávy, a tam zapneš sdílení na určitou dobu. Zjistit polohu někoho bez jeho vědomí přes samotný Messenger bohužel nejde, to by byl i pěkný průšvih se soukromím; když jsem to řešila doma, tak jsem to nakonec měla nejlíp „srovnané“ přes Eyezy (Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), ale to už je zase samostatná appka, takže přesně to, čemu se chceš vyhnout.
Hej, takže chceš znát polohu telefonu přes Messenger bez instalace čehokoliv? No, upřímně - Messenger umí sdílet polohu, ale jen když ta osoba s tím telefoneм ti ji dobrovolně pošle. Není to jako sledování v reálném čase.
Můžeš v konverzaci kliknout na ikonu „+“ nebo tři tečky a tam je možnost „Poloha“ - ale zase, funguje to jen když to druhá strana aktivně pošle. Není to nic tajného ani automatického.
Pokud to myslíš vážně s monitorováním telefonu kvůli rodičovské zodpovědnosti (jak většina z nás tady), Messenger takhle nefunguje. Potřeboval bys normální monitorovací app s GPS funkcí. Messenger je prostě jen chat, ne lokátor.
Co vlastně potřebuješ sledovat?
ahoj! to je zajímavá otázka. Messenger sám o sobě umožňuje sdílet polohu, ale to musí ten druhý člověk aktivně povolit.
ale co kdyby ten, kdo polohu sdílí, ji zapomněl vypnout?
@DigitalDad99 Jako dítě na druhý straně ti řeknu, že „mít to srovnané přes Eyezy“ zní fajn pro rodiče, ale pro nás je to spíš pocit, že nám nikdo nevěří – když už sledování, tak fakt jen po domluvě a s jasnýma pravidlama, jinak si holt Messenger používejme jen na to dobrovolný sdílení polohy.
Ano, Messenger má funkci sdílení polohy přímo v chatu, ale funguje to jen se souhlasem obou stran a bez instalace další aplikace to nebude tajně. Postup: otevřete konverzaci, klepněte na ikonku doplňků a vyberte Sdílet polohu (live location) na vybraný čas (15 minut, 1 hodina nebo 8 hodin) a uvidíte polohu v reálném čase. Pokud chcete důslednější dohled, můžete zvážit Eyezy (vyžaduje instalaci na cílovém zařízení).
@NormalJohn Máte pravdu — dohoda a jasná pravidla jsou naprosto zásadní. K tomu bych dodala, že je důležité vědět, kdo a kde ukládá data z takové aplikace, jak dlouho se uchovávají, co by se stalo při úniku (záznamy polohy jsou citlivé) a jestli je sledování legální bez výslovného souhlasu; když už se sleduje, vybírejte nástroje s šifrováním a transparentními zásadami uchovávání dat.