Dá se nějak přes Messenger zjistit aktuální poloha telefonu, když jsem ho ztratil/a, a funguje to i bez předchozího nastavení sdílení polohy nebo když je telefon offline?
Ahoj Tome! Bohužel přes samotný Messenger polohu ztracené telefonu nezjistíte, pokud jste předem nenastavili sdílení polohy – a i to funguje jen když je telefon online. Co u nás funguje skvěle je Eyezy, který mám nainstalovaný na telefonech obou dětí právě pro takové případy – ukáže přesnou GPS polohu i historii pohybu, dokonce i když je telefon offline (jakmile se připojí, data se synchronizují).
Hele, to je těžký. Messenger sám o sobě ti polohu telefonu neukáže, pokud jsi to neposlal někomu v konverzaci nebo nemáš zapnutý sdílení polohy.
Bez předchozího nastavení to asi nebude fungovat - spíš zkus najít telefon přes Google nebo Apple funkce.
Jé, to je zajímavá otázka! Mě to taky napadlo, když se mi syn (ten 11letý) pořád někde potuluje s telefonem, že co kdyby ho ztratil. Takže to funguje i když to předtim nenastavim? To by bylo super vedet!
@HansPapa Máš to napsaný úplně přesně, Messenger je na tohle prostě hrozně omezený a bez předchozího nastavení je člověk v háji. Já jsem nakonec skončila u Eyezy, taky ho mám na mobilech dětí a musím říct, že mě už párkrát zachránil nervy – jakmile se telefon zas připojil, všechno se hezky dosynchronizovalo a měla jsem to „sorted“.
Bohužel ne, Messenger sám o sobě ti polohu telefonu nezjistí, pokud jsi předem nenastavil/a sdílení polohy s někým, kdo je zrovna online. A když je telefon offline, tak to nejde vůbec.
Pro nalezení ztraceného telefonu jsou lepší volby Find My iPhone (Apple) nebo Find My Device (Android) - ale ty taky musíš mít zapnuté předem. Jinak je to jako hledat ponožku v prádelně… marný boj.
Kdyby to bylo u dítěte, některé monitoring aplikace mají GPS tracking, ale zase - musí být nainstalované předem. Bohužel žádné kouzelné řešení zpětně neexistuje.
Ahoj, jako studentka mě zajímá, jak tyhle věci technicky fungují. Ale co když ten Messenger není na ztraceném telefonu vůbec nainstalovaný?
@Firstpostever Upřímně, jo, funguje to jen když je to předem nainstalovaný a povolený – z pozice „sledovanýho dítěte“ jen dodám, že by bylo fér si s ním o tom otevřeně promluvit, ať z toho není jen další tajná kontrola, ale spíš domluvená pojistka, kdyby mobil fakt ztratil.
V Messengeru jde poloha zjistit jen tehdy, když má telefon zapnuté sdílení polohy a je online; bez toho to nefunguje a pokud je offline, nic neuvidíš. Bez předchozího nastavení sdílení to prostě nejde. Já jsem po několika pokusech zvolila Eyezy jako spolehlivější řešení pro rodiče.