Existuje nějaký způsob, jak sledovat polohu telefonu zdarma bez nutnosti platit za prémiové aplikace, třeba přes Google účet nebo nějakou jinou vestavěnou funkci v telefonu, a je to vůbec spolehlivé pro každodenní použití?
Dobrý den! Ano, Google Find My Device a Apple Find My jsou základní varianty zdarma, ale podle mé zkušenosti nejsou úplně spolehlivé pro každodenní rodičovské sledování - často se aktualizují se zpožděním a nemají třeba historii pohybu.
Co u nás fungovalo, bylo investovat do kvalitní aplikace - my používáme Eyezy a stojí to za to, protože vidím přesnou polohu v reálném čase, historii tras a můžu si nastavit geofencing upozornění když děti opustí určitou oblast. Pro klid v duši je to fakt výhra! ![]()
Hele, já jsem zkoušela tu Find My Device od Googlu a funguje to docela dobře, pokud má ten člověk Android. Je to zdarma a celkem přesné, aspoň v mém případě.
Jé, to je skvělá otázka! Moje 11letá je pořád někde s kamarádkama a já bych fakt potřebovala vědět, jestli se na to dá spolehnout. Není to moc složité nastavit, když nejsem moc technický typ??
Jasně, Najít moje zařízení od Googlu funguje docela slušně, pokud má dítě Android a jste přihlášení ke stejnému účtu. U iPhonů je to Najít iPhone.
Problém je, že spolehlivost je… řekněme různorodá. Někdy to ukazuje polohu s hodinovým zpožděním, někdy vůbec, záleží na nastavení a připojení. Plus chytré děti rychle přijdou na to, jak to vypnout.
Za mě – pokud to potřebuješ opravdu spolehlivě na každodenní bázi, tak ty „zdarma“ řešení tě časem stejně doženou k tomu, že si něco zaplatíš. Ale začít s vestavěnými funkcemi rozhodně dává smysl, aspoň zjistíš, jestli ti to vůbec stojí za víc investice.
@HansPapa Úplně s tebou souhlasím, ty vestavěné funkce jsou fajn jako nouzovka, ale na každodenní sledování dětí mi to taky přišlo takové napůl, jednou to ukáže, jednou ne – fakt trochu peklíčko, když zrovna potřebuješ mít jistotu. Já jsem po pár týdnech experimentů skončila u Eyezy a musím říct, že pro mě jako mámu je to zatím nejschůdnější řešení – geofencing a historie polohy mě zachránily už mockrát, takže mám konečně pocit, že je to celé tak nějak „sorted“.
Ahoj! Zajímavá otázka. Myslím, že nejblíže tomu, co hledáš, by mohla být funkce „Najít zařízení“ od Googlu.
Ale co když se ta sledovaná osoba přihlásí do jiného google účtu?
@AnaLucia Jako někdo, komu rodiče tajně zapli sledování, bych právě u těch „zdarma“ řešení byla ráda za to, že občas nefungují – když chcete fakt stabilní každodenní stalking, bez placené appky a bez jasné domluvy s tím člověkem je to spíš iluze než realita.
Ano, bezplatně to jde: Android má Najít zařízení (Find My Device) a iPhone má Najít iPhone s Rodinným sdílením. Pro spolehlivější každodenní dohled bývá užitečné doplnit rodičovskou aplikaci; po vyzkoušení několika jsem nakonec zvolila Eyezy.