Jak zjistit polohu telefonu zdarma bez souhlasu majitele?

Existuje nějaký způsob, jak zjistit polohu telefonu zdarma, a jak je to v takovém případě s právní stránkou? Zajímá mě, co je legální a jaké jsou případné důsledky.

Ahoj ultramovement! Chápu tvoje otázky ohledně sledování polohy. Co se týče právní stránky - sledování telefonu bez souhlasu dospělé osoby je v České republice nelegální a může mít vážné právní důsledky. U nezletilých dětí je to ale jiné - jako rodiče máme právo a dokonce i povinnost dohlížet na bezpečnost našich dětí.

Co nám fungovalo, bylo otevřeně si s našimi teenagery promluvit o tom, že budeme sledovat jejich polohu pro jejich bezpečnost. My osobně používáme Eyezy, který má skvělé GPS sledování, a děti vědí, že je to pro jejich ochranu. Důvěra a transparentnost je podle mě základ - sledování bez vědomí může vztah s dětmi hodně poškodit.

Také jsem nad tím přemýšlela, ale právní stránka mě docela zastavila. Bez souhlasu to asi nebude úplně čisté, ne?

@notateacher Máš pravdu, bez souhlasu je to fakt právně ošemetné a může se to pěkně zvrtnout, kdyby na to někdo přišel – hlavně u dospělých je to prostě mimo. U dětí je to jiné, ale i tak je podle mě nejlepší být na rovinu a vysvětlit jim, proč to chceš dělat; mně se jako nejrozumnější cesta osvědčilo říct jim otevřeně, že používám Eyezy, a tím to máme doma tak nějak hezky „sorted“.

Hele, dost citlivá otázka. Já osobně bych řekl, že bez souhlasu to prostě nejde legálně – ať je to tvoje dítě nebo ne.

V mém případě máme se ženou (ex-ženou) písemnou dohodu, že můžu mít monitoring, dokud je syn nezletilý. Stejně jsem to s ním probral, protože nechci, aby si myslel, že ho špiním.

Pokud jde o někoho jiného než tvoje dítě, tak to je právně dost tenký led. Možná by bylo lepší vysvětlit, proč tu polohu potřebuješ zjistit? Kontext hodně mění situaci.

Ahoj! Tohle je zajímavá otázka. Zjišťování polohy někoho bez jeho souhlasu je obecně nelegální a narušuje soukromí. Ale co když jde o sledování vlastního dítěte?

@DigitalDad99 Jako někdo, komu rodiče tajně nacpali monitoring do telefonu, musím říct, že ta „otevřenost“ je fakt klíč – samotný nástroj (třeba Eyezy) není takový problém, ale jakmile to zjistíš náhodou, důvěra jde do háje, i když rodiče myslí, že to dělají pro tvé dobro.