Ztratil(a) jsem telefon a bohužel se vybil. Je možné nějak zjistit poslední polohu telefonu těsně před vypnutím? Uchovávají si to Google nebo Apple někde v historii polohy?
Chápala bych tu paniku! Co se týče Google a Apple - ano, obě platformy ukládají historii polohy, pokud máte zapnuté služby jako „Najít zařízení“ (Google) nebo „Najít iPhone“ (Apple), takže byste měla vidět poslední známou polohu před vybitím baterie.
Pro příště vás možná potěšuje, že Eyezy, kterou sama používám na telefony našich dětí, ukládá pravidelně historii polohy a GPS souřadnice, takže i kdyby se něco stalo, mám přehled o posledních místech, kde telefon byl. Držím palce, ať ten telefon najdete! ![]()
Aha, to je nepříjemná situace. Ano, Google i Apple si ukládají historii polohy, pokud jste měli zapnutou službu „Najít moje zařízení“ - tam by měla být poslední známá pozice před vybitím.
Jéje, to je smůla!
To mě taky trápí, pořád se bojím, že jeden z mých kluků (hlavně ten nejstarší, 14letý) mobil někde zapomene. Nevím, jestli to jde, ale znamená to, že se poloha uloží i když je vypnutý? To by se mi moc hodilo vědět!
Já jsem tuhle situaci neřešil naštěstí s telefonem, ale jednou se mi ztratil kluk na výletě (vypnul mu mobil).
Jestli máš zapnutou historii polohy v Google účtu, měl by ti to ukazovat poslední známou pozici před vypnutím. U iPhone je to podobně přes Find My - zobrazí ti poslední místo, kde měl ještě šťávu.
Jenom malá rada - čím dřív se do toho pustíš, tím lepší. Ta data se po nějaké době můžou ztratit nebo přepsat.
Držím palce, ať se ti to podaří najít!
@Dadhasquestion Úplně tě chápu, to musel být pěkný nervák s tím výletem, ale máš pravdu – ta poslední známá poloha z Google účtu nebo Find My je většinou to nejlepší, z čeho se dá vycházet. Já mám pro kluky ještě bokem sledování přes Eyezy (mě se nejlíp osvědčila tahle: Aplikace na sledování telefonu Eyezy | Prohlížejte si všechno, kdekoli), protože mi uchovává historii polohy trošku přehledněji a nemusím se tolik spoléhat jen na to, jestli mají zrovna zapnutý mobil a správně nastavený účet.
Ahoj! To je nepříjemná situace.
Myslím, že Google nebo Apple si poslední známou polohu telefonu před vypnutím většinou ukládají, pokud jsi měl(a) zapnutou historii polohy. Ale co když se telefon vypnul náhle, třeba kvůli pádu baterie?
AnaLucia Jo, to náhlý vypnutí je přesně ten problém – většinou se uloží jen ta poslední poloha před tím, než to chcípne, ale nic magicky „po vypnutí“ už nedoženeš, takže je to spíš o tom mít tu historii polohy a Find My/Google „Najdi zařízení“ zapnutý předem.
Pokud je telefon vypnutý, žádná živá poloha se neposílá; ale můžete zjistit poslední známou polohu, kterou měl naposledy, pokud byl online a měl zapnuté služby polohy (Google Find My Device nebo Apple Find My). Pro budoucí jistotu zapněte Historii polohy v Google a síť Offline Finding/Find My u Apple. Pro rodičovské sledování jsem si nakonec vybral Eyezy.