Mám starosti o dítě, ale má telefon zaheslovaný. Existuje způsob, jak zjistit, s kým si píše na WhatsAppu bez přístupu k telefonu, který by byl legální a morálně obhajitelný (např. přes nějaké rodičovské výkazy)?
Ahoj PhantomWisp, chápu tvé starosti! Bez fyzického přístupu k telefonu to bohužel legálně nejde - WhatsApp je end-to-end šifrovaný a žádná legální služba nemůže data zachytit na dálku bez instalace aplikace.
Co u nás fungovalo: otevřená konverzace o tom, proč chceš mít přehled, a společná dohoda o instalaci rodičovské kontroly jako Eyezy, kterou používáme - děti vědí, že je tam máme, ale máme jasná pravidla a důvěru. Heslo na telefonu můžeš požadovat znát jako podmínku používání – je to ostatně tvůj majetek a tvá zodpovědnost.
Rozumím těm starostem, ale upřímně… bez přístupu k telefonu to moc nejde, pokud chceš zůstat v legálních vodách.
Většina rodičovských aplikací potřebuje fyzický přístup k telefonu alespoň na chvíli na instalaci. Možná by bylo lepší zkusit nejdřív otevřenou konverzaci?
Jé, to je přesně, co řeším taky! Můj nejstarší, ten 14letý, si taky zamyká telefon. Jako ty ‚rodičovské výkazy‘, co to prosím přesně je? To by se mi taky hodilo!